2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Aktuális

500 szívet rejtett el Marina

Ötszáz darab piros horgolt szívecskét rejtett el barátai segítségével Budapest több pontján Bellai Marina. A szívecskékhez feliratos táblácskákat is mellékeltek. Az aranyos kezdeményezés alapja természetesen a keddi Valentin-nap.

Megható, mosolyfakasztó, dicséretes kezdeményezés. Talán így lehetne legjobban jellemezni egy fiatal lány ötletét, amelyet meg is valósított.


– Még két éve sincs, hogy elkezdtem horgolni, hogy saját magam elkészíthessek egy koalát, Topyt, amelyet azután világ körüli útra küldhetek. Méghozzá úgy, hogy minden ismerősöm és barátom magával viszi külföldi nyaralásaira – mondta a Lokálnak Bellai Marina.

Később elindult a Magyarországot járó Maci Topy is, miközben Marina annyira megkedvelte a horgolást, hogy a tavalyi Valentin-napra 100 darab szívecskét készített, amelyeket elrejtett Budapest különböző részein, ám ennek akkor még nemigen volt visszhangja. Az ifjú hölgy most emelte a tétet.


– Naponta átlagosan 40 szívet horgoltam, összesen mintegy négyszáz méter fonalból. Ezután az 500 darab kísérőkártya szétvágása, lyukasztása és a szívek rákötözése következett – avat be minket a munka titkaiba Marina, aki barátaival, ismerőseivel február 2-án kezdte el elrejteni a kis szívecskéket.

– Én száz darabot dugtam el, míg a többiek a fennmaradó négyszázat. Természetesen nem szeretném elárulni a pontos helyeket, de az biztos, hogy a forgalmasabb csomópontokra, például a Deák térre, a Nyugati pályaudvarhoz vagy éppen a Mammut környékére többet is tettünk – mondta a Lokálnak Marina.

Máris rengetegen örülnek a kezdeményezésnek. – A közösségi oldalamon a köszönő üzenetek az én szívemet dobogtatják meg a leginkább – állítja a blogger. A szívek közül több már gazdára is talált, jó lesz tehát sietnie annak, aki ezzel lepné meg ma kedvesét.

Kapcsolódó Cikkek