EUR: 328,76 Ft
CHF: 299,31 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XIX.kerület

A buszbaleset áldozatainak segítettek

A Ferencváros öregfiúkcsapata jótékonysági futballtornát szervezett a veronai buszbaleset áldozatai családjának megsegítésére a népligeti Elek Gyula Arénában, az MTK, az Újpest és Honvéd részvételével.

Ezt a labdát most elvitte Dajka László (Fotó: Máté Krisztián)

A tornán pályára léptek a nyolcvanas évek nagy sztárjai, és bár a rendezvény ferencvárosi győzelemmel zárult, abban mindenki egyetértett, hogy most nem ez volt a legfontosabb.


A jótékonysági torna a Ferencváros egykori klasszisának, Szokolai Lászlónak a fejéből pattant ki.
– Igazából én csak elindítottam egy folyamatot, és az egykori honvédos, MTK-s és újpesti társak egyből igent mondtak. Köszönet ezért nekik, és persze az önkormányzatnak és a Fradinak, hogy ingyen odaadták az Elek Gyula Arénát, ahol megrendezhettük ezt a tornát – nyilatkozta a ma is népszerű „Szoki”.
A résztvevők a teljes, mind a 451 eladott jegy utáni bevételt az olaszországi buszbaleset áldozatai, illetve hozzátartozói, valamint sérültjei számára ajánlották fel – mindezt az Újpest öregfiúkcsapata további százezer forinttal toldotta meg.

– Bevallom őszintén, nagyon megvisel ez az egész – mondta az újpestiek legendája, Zámbó Sándor. – Nekem is van egy 27 éves lányom, és lányos apaként szomorúan jöttem el. Persze jólesik segíteni, de minden pályára lépőn éreztem, hogy nem teljesen igazi a gólöröme.
Ugyanezt emelte ki Mucha József, a Ferencváros egykori játékosa és edzője is.
– Nehezen nyíltunk meg, még a gólok után is nehezen mosolyogtunk, de felemelő érzés volt ezen a rendezvényen részt venni – mondta a zöld-fehérek egykori játékosa és edzője.
A tornán ott volt Simonffy Botond édesapja is. Boti a Dunakeszi Kinizsi U15-ös futsalcsapatának játékosa volt, ő is ott ült a balesetet szenvedett autóbuszon.
– Nagyon köszönöm a régi nagyoknak, hogy megszervezték, részt vettek ezen a tornán. Erőt adott a családnak – mondta az édesapa meghatottan.


Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.