2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Nyíregyháza

A Három Ifjú Magyar Tenor nálunk is fellép

Pankotay Péter az Egyesült Államoktól Japánig sok-sok ország színpadain énekelt már, mégis különös örömmel tölti el, ha Nyíregyházán szerepelhet, ahol pályája egykor elindult.

Miközben Péter immár ötödik alkalommal rendezésre készül egy Los Angeles-i magyar társulat meghívására, hamarosan városunkban lép színre a Három Ifjú Magyar Tenor formáció tagjaként.


Derzsi Györggyel és Jegercsik Csabával egy osztályba jártunk a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – idézi vissza Péter a trió létrejöttének időszakát.

(Fotó: Lokál)

Pankotay Péter

– Harmadéven énekvizsgára készítettünk egy összeállítást, amelyben a három világhírű tenor, Carreras, Domingo, Pavarotti hatására, az irántuk való nagy tisztelettel ugyan, de egy kis humorral fűszerezve, mintegy „fricskaként” készítettük el a magunk változatát. Ez olyan jól sikerült, hogy az egyik szervező felkért bennünket, lépjünk fel vele az akkor 150 éves Lánchíd ünnepségén. Az Olasz Kultúrintézettől a Magyar Nemzeti Galérián át vidéki városokig sok helyen előadtuk. Minden egyes alkalommal zenekari vagy zongorakísérettel éneklünk, ahogyan Nyíregyházán is lesz március 11-én, az MJ Produkció, Munkácsy Julianna szervezésében. Hegedűs Valér zongoraművész kísér bennünket, aki kiváló pianista, és szólózásra is lesz alkalma.


(Fotó: Lokál)

Három tenor a színpadon

A trió a nőnap apropóján mutatja be műsorát O sole mio, avagy éljen minden bájos, szép nő! címmel. Nagyon változatos lesz a műsoruk: olasz dalok, operettek, musicalek, örökzöld slágerek is elhangzanak majd a Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermében. Nem egyszerű összehozni a közös szereplést, hiszen művésztársai is több helyen játszanak, határon innen és túl. Jegercsik Csaba főként a Pesti Magyar Színház, Derzsi György pedig a Komáromi Lovas Színház társulatához kötődik. Érdekes volt, hogy például Kanadában György és Péter egymást követően lépett fel, de szűkre szabott idejük miatt nem találkozhattak. Ezért is nagy öröm, ha hármuk közös fellépése megvalósulhat, hiszen jó barátságban vannak, ráadásul színészként eltérő karakterűek, így a színpadon szakmailag is kiváló lehetőségük nyílik a játékra, mókázásra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.