2018. január 11., csütörtök
Ágota

Egyéb Veszprém

A mindennapok hősei

Átadták pénteken az idei Mindennapok hősei díjakat a Betekints hotelban. A rendezvényt idén már negyedik alkalommal szervezte meg a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. A díjazottakra különböző módokon, köztük online is lehetett szavazni, több mint négyezer voksot adtak le a veszprémiek.

Porga Gyula polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, akik annak idején elindították a kezdeményezést, amit azóta más városokban is meghonosítottak (csatlakozott Tatabánya, valamint szándékát jelezte Tata is). A polgármester szerint a díj jelentősége vetekszik az önkormányzat által adományozott elismerésekével, hiszen az odaítéléséről a civilek döntenek, a helyiek véleménye mutatkozik meg. A díjazottak olyan hétköznapi hősök, akiknek a munkássága példaértékű, boldogságot és örömet „gyújtanak” a veszprémiek szívében.


Dr. Navracsics Tibor (fotó: Domján Attila)

Dr. Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos szerint az élet alapvető fogalmait a legnehezebb meghatározni. Ilyen a közösség is. Egy város lakossága mitől lesz közösség ? Attól, hogy egymás mellett élünk, még nem feltétlenül válunk azzá. – Veszprém egy történelmileg is jelentős város, és ebből már sejthető, hogy közösséget is találunk itt, hiszen az írásos emlékeink mind-mind emberi kapcsolatokról árulkodnak. A veszprémi polgárok összefogásának köszönhetően épült meg a színház, jöhetett létre a Brusznyai Árpád emléke előtt tisztelgő szobor, illetve vásárolhatott versenyzongorát a közelmúltban a Hangvilla – sorolta a helyi közösség eredményeit Navracsics.

– Ahhoz, hogy egy közösség működjön, szükség van olyan példaképekre, akik másoknál többet tesznek az emberekért, akik minőségi munkát végeznek. Évről évre bővülő körben jelezzük, hogy kik azok az emberek, akik mércéül szolgálnak a közösség számára, akikhez fel kell nőniük a többieknek. Ez a díj több felelősséggel jár, mint amennyi jogot ad – tette hozzá az uniós biztos. – Nemcsak megköszönjük az eddigi példamutatást, hanem egyúttal azt is mondjuk: kérünk még belőle, igényt tartunk az odaadásra, a munkára.


A negyedik Mindennapok Hősei gála díjazottjai (fotó: Domján Attila)

Az elismerést idén öten vehették át: dr. Ballouk Ali fül-orr-gégész szakorvos, Csermák József mentésirányító, Osváth István tűzoltó főtörzsőrmester, Pálmann László rendőr ezredes és Némethné Szennyai Mária, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye koordinátora.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szombathelyi kívülálló új címre tör

    A szombathelyi kívülálló új címre tör

    Horváth Győző annak ellenére, hogy kiváló évet zárt, vezeti a kick-box full contact világranglistáját a WKF amatőr divíziójának +91 kilogrammosok súlycsoportjában, mégsem áll le, és 50 esztendősen is új babérokra tör.

  • Fashion-tech ruhák kasmírból és merinói gyapjúból

    Fashion-tech ruhák kasmírból és merinói gyapjúból

    Lévai Zsófia nyerte a 2017-es Gombold Újrát. A fiatal fashion-tech dizájner tavaly diplomázott a MOME divat- és textiltervező mesterszakán, Budatétényben él, de jelenleg az Erasmus-program keretében szakmai gyakorlaton van Berlinben, és különböző fashion-tech projekteken dolgozik.