2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

A siker titka: a közvetlenség

Egyszemélyes vállalkozásként indult és ma már 150 munkatárssal működik országszerte Balla Ákos 17 éve alapított cége. A Balla Ingatlan az alapító szerint annak köszönheti a sikerét, hogy bármilyen vásárlóerővel rendelkező ügyfél igényét ugyanolyan fontosnak tekinti.

– Budapest külvárosaiból indultunk – emlékezett vissza a Lokál Extra kérdésére válaszolva Balla Ákos, aki 2000 augusztusában hozta létre ingatlanközvetítő cégét. A ferencvárosi központú vállalkozás kezdetben a külsőbb kerületekben, panel lakótelepeken élők kívánságainak igyekezett eleget tenni. Ebben a közegben kilenc éven át tudtak stabilan működni, aztán a nemzetközi pénzügyi válság a Balla Ingatlan történetében változást hozott. Méghozzá pozitív változást.


KKA_5811

– 2009 a válság egyik legnehezebb éve volt. Mi úgy döntöttünk, hogy előremenekülünk, és irodát nyitottunk a pesti Belvárosban, aztán Belbudán és Buda egyéb reprezentatív pontjain is – mesélte Balla Ákos. Mára a Balla Ingatlan Budapest és Pest megye egészét lefedi szolgáltatásaival. Jogos a kérdés, hogy ebben a nehéz időszakban miért sikerült nekik az, ami másnak nem. Erre így felelt a cég vezetője: – A válság mindent megváltoztatott. Korábban a belvárosi és a belbudai vásárló számára mindegy volt, mekkora a jutalék, a válság azonban mindenkit árérzékennyé tett, és ez nem egy átmeneti állapot, hanem így is marad. Mi azért tudtunk helyt állni ebben a versenyben, mert a versenytársainknál lényegesen kedvezőbb jutalékért azonos vagy jobb szolgáltatást nyújtunk.

Ez pedig a Balla Ingatlan átgondolt, következetes stratégiájának köszönhető.


– Az a titkunk, hogy a Balla Ingatlan teljes értékű hálózat, de nem franchise rendszerben működik – árulta el Balla Ákos. – A drága franchise-működést mások a fogyasztóval vagy a franchise-partnerrel fizettetik meg, egyre kisebb sikerrel. Mi ma 50 ingatlanirodával rendelkezünk országszerte, ezek közül minden budapesti iroda a cégem tulajdona, ami a magas színvonalú és költséghatékony működés egyik záloga. Saját képzési rendszerünk is van, hogy a kollégák azt a szemléletet és módszert sajátíthassák el, amely 17 éve működteti a vállalkozást.

nevjegy-borsba-M

A Balla Ingatlan működése nagyobbrészt a fővárosra és Pest megyére koncentrálódik, de jelen vannak olyan nagyvárosokban is, ahol a konkurencia erőtlenül lépett fel (például Salgótarjánban), illetve az olyan régiókban, ahol a fővárosiak gyakran vásárolnak második ingatlant, a Velencei-tó térségében, Siófokon és környékén.

– A filozófiánk a régi: ugyanolyan fontos számunkra a 8-10 milliós sávban vásárló ügyfél, mint a több mint 100 millió fölötti árú ingatlant kereső. Ez a gondolat alapozta meg a hitelünket, és ehhez tartjuk magunkat a jövőben is – mondta Balla Ákos.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.