2019. december 06., péntek
Miklós

Életmód

A sztárszakács újabb három Michelin-csillagot kapott

Yannick Alléno francia sztárszakács újabb étterme kapott három Michelin-csillagot a világhírű étteremkalauz idei francia kiadásában.

A Courchevel síparadicsomban lévő Cheval Blanc szálloda Le 1947 nevű étterme is bekerült a három Michelin-csillagos vendéglátóhelyek közé – közölte csütörtökön Párizsban Michael Ellis, a Guide Michelin vezetője.


Alléno a párizsi Champs-Élysées-n lévő Pavillon Ledoyen luxusétteremmel már 2015-ben kivívta és azóta is megőrizte az étteremkalauz legnagyobb elismerését, a három csillagot.

Alléno 2007-ben akkori munkahelyét, a Meurice Hotel éttermét is három csillaghoz juttatta.

A francia csúcsgasztronómia képviselői az elmúlt évben sem okoztak csalódást, így a gourmet kalauz egyik három csillagos éttermet sem fokozta le. A Le 1947-tel együtt így Franciaországban és Monacóban összesen 27 három csillagos étterem van.

A courcheveli Hotel Cheval Blanc a Michelin-kalauz közlése szerint csak december eleje és április eleje között tart nyitva. Étterme az egyetlen új 3-csillagos vendéglátóhely a 2017-es francia kalauzban.

Az étteremkalauz összesen 616 francia éttermet illetett egy vagy több csillaggal: 86 étterem kapott két, 503 pedig egy csillagot, ezek között 70 először érdemelte ki az elismerést.

Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.