EUR: 329,43 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

A szürke gémek is jól járnak

Nagyszabású élőhely-rekonstrukció kezdődik, vizes élőhelyet alakítanak ki és így turisztikai hasznot is hoz majd a Hortobágyi Nemzeti Park fejlesztése, ekképp nem csupán a turisták bizakodhatnak abban, hogy érdemes idelátogatni, hanem a szürke gémek is új táplálkozási területhez jutnak.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló 850 millió forintos beruházás célja a tiszakürti Kis-Tisza komplex élőhely-rehabilitációja, valamint a beregi és nyírségi területeken elhelyezkedő lápok vízutánpótlása.


A projekt során országos jelentőségű védett, közösségi védelem alatt álló élőhelyek fejlesztése valósul meg, amelyek unikális jellege nemcsak hazánkban, hanem Európában is kiemelkedő. A beavatkozás biztosítja a nyírségi és szatmár-beregi területeken korábban nagy számban előforduló buckaközi lápok megmaradt képviselőinek hosszú távú fennmaradását, emellett a közösségi jelentőségű fajok és közösségi jelentőségű élőhelytípusok természetvédelmi helyzetének javulását. A projektet 2020. december 31-ig kell befejezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.