2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Tahi Tóth László: Elkerülhetetlen az agyműtét

Pénteken megműtik Tahi Tóth Lászlót. A színész  előadás közben lett rosszul néhány napja, a mentők vitték kórházba. A művész felesége, Kárászy Szilvia azt mondta a Lokálnak, hogy agyi műtétről van szó és reméli, férjét minél hamarabb újra színpadon láthatja majd a közönség.

Budapest, 2014. január 8. Tahi Tóth László színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában, ahol munkásságáról beszélgetnek pályatársaival. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Tahi Tóth László színész /Fotó:
MTVA – Zih Zsolt

Az egész ország aggódik a 73 éves Tahi Tóth Lászlóért. A művész január 21-én, szombaton este lett rosszul előadás közben. Nem érezte jól magát, fájt a feje, nehezére esett a beszéd, de volt annyi ereje, hogy fájdalomcsillapítókkal végigjátssza a darabot.


Tahi Tóth vérbeli színész: a közönség a Hattyúdal a Republic együttessel című darab közben semmit sem vett észre abból, hogy nagy a baj. Az előadás után azonban rögtön kórházba szállították, később pedig az Idegtudományi Intézetbe vitték. A színésznek a betegágyán kellett ünnepelnie a születésnapját január 23-án. A Vígszínház később közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a színész rosszulléte óta több vizsgálaton is átesett és a probléma hátterében egy korábbi stroke-ja állhat és egy ér nyomhatja az agyat.

Sajnos várható volt, hogy meg is műtik a művészt, nemrég pedig Tahi Tóth László felesége, Szilvia azt is elárulta a Lokálnak, hogy mikor kerül erre sor.


– Pénteken műtik Lacit. Az operáció az agyban lesz. A férjem nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat, és azt ígéri, hamar meggyógyul és mielőbb újra színpadra lép. Köszönjük mindenkinek a sok kedves, aggódó üzenetet. Biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz. Laci teljesen jól kommunikál és hál’ istennek a humora is a régi – fogalmazott Szilvia. Tahi Tóth rengeteg jó szerepet akar még játszani, így mindent megtesz a gyors felépülésért.

Bense Tamás orvost általánosságban kérdeztük a stroke-ról és az agyi erek problémáiról.

Budapest, 2014. január 8. Kárászy Szilvia zongoraművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban férje, Tahi Tóth László színész munkásságáról beszélgetnek pályatársaival. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kárászy Szilvia zongoraművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban férje, Tahi Tóth László színész munkásságáról beszélgetnek pályatársaival
/Fotó: MTVA – Zih Zsolt

– Minden koponyaüregben zajló folyamat komoly kivizsgálást, odafigyelést igényel. Az esetek egy részében jó- vagy rosszindulatú daganat derülhet ki, máskor pedig érelváltozás. Az értágulatnál – azon részén, ahol elgyengül az ér – kialakulhat egy kis luftballonszerű elváltozás, ami vérnyomáskiugrásnál vagy valami stressz hatására el tud durranni. Ez agyvérzést okozhat. Adott esetben műtéti beavatkozásra is szükség lehet – magyarázta a doktor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.