EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,29 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Aki Kaurismäki nem forgat több filmet

Aki Kaurismäki, akinek új filmje szerepel a Berlinale versenyprogramjában, bejelentette, hogy végleg búcsút int a filmezésnek.

A rendező a finn televízióban csütörtökön elmondta, hogy már korábban is emlegette a visszavonulását, de ezúttal tényleg meg is teszi.

Kaurismäki új filmje, a The Other Side of Hope jelenleg a 67. berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel. A produkció, amely egy Finnországba érkező szír menekültről szól, nagy sikert aratott a mustrán. A főszerepet egy Szíriából menekült színész alakította, aki Finnországban telepedett le.

“Várhatóan ez lesz az utolsó filmem. Fáradt vagyok, szeretném végre a saját életemet élni” – jelentette ki A múlt nélküli ember és a Kikötői történet számos nemzetközi filmdíjjal elismert 59 éves rendezője.

Kapcsolódó Cikkek

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.

  • Exatlonnal erősít a TV2

    Exatlonnal erősít a TV2

    Január elsején visszatér a TV2 sikerműsora, az Exatlon Hungary! Új helyszínen, nehezebben pályákon új szereplőkkel indul az extrém sportreality, aminek idén két győztese is lesz.