EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,54 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Sport Hódmezővásárhely

Alapszakaszgyőztesek a serdülők

A Szegedi Kézilabda SE másodszor is kifogott a hódmezővásárhelyi serdülőcsapaton az alapszakasz utolsó, ámbár számunkra tét nélküli mérkőzésén.

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club (HLKC) fiataljainak a bajnokságban tizennégy győzelmük volt, így tulajdonképpen a Balogh Imsi Sportcsarnokban rendezett meccs kimenetelének nem volt tétje, mindenképpen bejutottak a felsőházi rájátszásba – ráadásul az alapszakasz győzteseként. A lányokat hajtotta a nyerni akarás, de a mérkőzés utolsó percében, egy kiélezett csatában a szegedieké lett a győzelem.


HO_HLKCkezilabda2

Alapszakaszgyőztesként várják a vásárhelyi lányok a rájátszást

A vereség következtében a lányok a felsőházi rájátszásba kevesebb ponttal érkeznek, de így is van esélyük jól teljesíteni, ami kell is a kék-sárgáknak, mert a legjobb két csapat bejut az országos döntőbe, ami óriási lehetőség a fiataloknak.

Kilenc csapattal versengett a csoportjában az országos serdülőbajnokságban a HLKC csapata, tizennégy győzelem és két vereség lett a mérlegük az alapszakasz végeztével. Mind a két vereséget ugyanattól a csapattól, a Szegedi Kézilabda SE-től szenvedték el. A legutóbbi rangadón több alkalommal is vezettek a hazaiak a vendégek ellenében, de a meccs utolsó öt percében a kapkodás és az eladott labdák vették át a jellemezték a vásárhelyi lányok játékát. Edzőjük szerint „túlizgulták” a meccset.


HO_HLKCkezilabda1

Kis Márk edző büszke a lányok teljesítményére.

– Tavaly a harmadik helyen fejeztük be a bajnokságot, így ezt az évet úgy kezdtük, hogy egy merőben új csapattal vágtunk neki az idénynek. Nálunk leginkább 2002-es születésű lányok játszanak, így ezzel az új, fiatal csapattal kezdtük el az építkezést, és véleményem szerint ez jól sikerült. Mégis úgy gondolom, hogy a következő év lesz a kimagasló a HLKC serdülői számára – tájékoztatott Kis Márk, a csapat edzője.

HO_HLKCkezilabda3

Február végén-március elején lesz a következő meccs.

Fizikálisan jó erőben van a csapat, az elképzelések szerint technikailag kellene fejlődni. Több taktikai edzés és az egyéni játék kiemelése tartozik még a 2017-es feladatok közé. Az edző azt is megjegyezte, hogy a taktikus kézilabdás játék megvalósítása is jó úton halad, nagy a különbség a gyermekbajnokságokhoz képest. A jó védekezés kialakítása, illetve a támadásvariációk, -figurák tanulása adja az idei edzéstervek nagy részét.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek