EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Oszter Sándor: 1,5 millióval vertek át

Oszter Sándor végre elmondta, mi volt az a rejtélyes betegség, ami miatt nem tudott megjelenni azon a tárgyaláson, amelyen befolyással való üzérkedés gyanúja miatt emelt vádat az ügyészség. A színész a Lokálnak azt is elárulta, mi lehetett a félreértés oka, hogy a bíróságra került egy egyszerű forgatókönyv miatt.

Oszter Sándorról szinte hónapok óta semmit sem hallani. Tavaly decemberben ötödrendű vádlottként kellett volna megjelenjen a bíróságon, az ügyészség ugyanis befolyással való üzérkedéssel vádolja. A színész azonban az első tárgyaláson nem jelent meg. Ügyvédje, dr. Balogh Gábor állította, védence hirtelen megbetegedett, amiről orvosi igazolást nyújtott be a bírósághoz. Oszter Sándor pedig azóta mintha köddé vált volna, semmit sem lehetett hallani róla, még rejtélyes betegségéről sem beszélt, de a Lokállal most kivételt tett. – Nem ördögtől való, ha az ember túlhajszolt és lebetegszik. Egyszerű influenza terített le, megfáztam és lázas betegen feküdtem – kezdte a színész, majd hozzátette, hogy ezt a bíróság is igazolta már.


Oszter Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. 2016.08.04 Fotó: Csudai Sándor

– A betegágyamnál ugyan senki sem járt, de úgy tudom, a kezelőorvosomnál is vizsgálódtak, és mindenki beláthatta, igazat mondtam. Az egész ügy egy nagy félreértés – folytatta a színész. – Átvágott egy álproducer. Az ügy másodrendű vádlottja filmes szakembernek adta ki magát nekem. Ráadásul nem ő, hanem én fizettem neki másfél millió forintot egy ÁVH-ról szóló film forgatókönyvének jogaiért.  A munka el is indult, azt ígérte, hogy ezt a pénzt visszakapom és a munkámat is kifizetik. Ebből azonban semmi sem lett. Az álproducer időközben állítólag segíteni akart egy gazdag barátjának, aki ellen eljárás folyt. Pénzt kért ilyen-olyan jogcímen, később pedig csak úgy megnevezett embereket, köztük engem is, hogy benne voltunk a csalásban. Én azonban inkább adtam, mint kaptam. Ártatlan vagyok – foglalta össze röviden Oszter, aki állítja, nem tűnt el a nyilvánosság elől, csak várta, hogy elüljön a médiavihar.

– Nem volt kedvem beszélni, nem tudtam volna mit mondani. Az nem igaz, hogy a családom elfordult tőlem, ugyan az unokámat rég láttam, de sok a teendő és a lányomék is elköltöztek Székesfehérvárra. A feleségemmel pedig napi kapcsolatom van, semmi nem változott, ők bíznak bennem – szögezte le Oszter Sándor, akinek márciusban folytatódik a tárgyalása, a Lokálnak pedig megígérte, azon már ott lesz.


Oszter ügye, melyben ötödrangú vádlottként befolyással való üzérkedéssel vádolják, igencsak kusza. A hatóság szerint a színész és társai egy szökésben lévő bűnözőnek azt ígérték, hogy pénzért cserébe elsimítják bírósági ügyét. A férfi állítólag több millió forintot adott át a vádlottaknak, aztán rájött, hogy becsapták, majd feljelentést tett.

Oszter Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész.  Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek