EUR: 329,55 Ft
CHF: 301,24 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Hódmezővásárhely

Anikó sosem fogy ki az ötletekből

Varga Anikó szerencsés ember: olyan munkája van, amely egyben szórakozás is számára. Így már nem is csodálkozunk azon, hogy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője minden eseményen széles mosollyal az arcán jelenik meg, a háttérből irányítva az történéseket, figyelve a saját és a csapat munkájának eredményét.

Anikó sok esetben a kisfiát is magával viszi a rendezvényekre, hiszen nemcsak Hódmezővásárhely kulturális intézményét vezeti, hanem egy kisfiú édesanyja is. A fiatal igazgató lapunknak összefoglalta terveit, elképzeléseit a jövőre vonatkozóan, illetve a 2017-es hódmezővásárhelyi programkínálatról is adott információkat.


– Folyamatosan figyelemmel kísérem az ország különböző színházainak kínálatát, a bemutatott darabokról készült véleményeket, kritikákat, hogy mi az, amit Vásárhelyen is be tudnánk mutatni. A kollégáim és én is arra törekszem, hogy minőségi, igényes, jó színészgárdát, művészeket felvonultató darabokkal örvendeztessük meg a közönségünket, akik között nemcsak vásárhelyieket tisztelhetünk, hanem sokan érkeznek a környező településekről, így Makóról, Marosleléről, Szegedről, Szentesről – mesélte Varga Anikó, aki immár 10 éve dolgozik kulturális területen, 2014 óta pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetőjeként ismerheti a lakosság.

Idén is rengeteg színes programmal készül a Bessenyei Művelődési Központ csapata.

Az elmúlt években igen magasra tették a lécet: számos sikeres, különleges produkció kapott helyet a Bessenyei falain belül és kívül is, hiszen számos szabadtéri rendezvényért, fesztiválért felel a 14 fős csapat. Idén folytatják a már megkezdett irányvonalat. A színházi repertoár kialakításában a magas színvonal mellett továbbra is jellemező lesz, hogy minél szélesebb rétegeket érjenek el, de azért pár kísérletezőbb darabot is befogadnak majd. 2017-ben a jeles napokra nagy hangsúlyt helyeznek, így különleges programmal készülnek a magyar sport napjára, a költészet napján Ismerős Arcok-koncertet szerveznek, de a gyermekkönyvek napjára is külön figyelmet fordítanak.


Varga Anikó sajtótájékoztatón ismerteti a Bessenyei programjait.

– Szerintem nagyon jó évre számíthatunk, mi mindent megteszünk azért, hogy a vásárhelyiek itt, helyben találják meg a szórakozásukat – összegzett az intézményvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.