2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XIX.kerület

Áprilisra kész a strand

Régi álma valósul meg a helyieknek. Két kültéri medence építési munkálatai zajlanak a Kispesti Uszoda kertjében. A hatvanmilliós beruházásnak pár éve volt egy feleennyibe kerülő kivitelezési lehetősége is, most kétszer annyiért építi meg az önkormányzat.

Az Újhegyi úton és a Bokányi kertben volt eddig lehetősége legközelebb strandolni a kispestieknek, ha nem akartak a belvárosba utazni a nyári melegben. Idén viszont már a Kispesti Uszoda kertjében is lehűthetik magukat, ugyanis élmény- és gyermekmedence épül, ami várhatóan április végére elkészül, azaz a strandszezon kezdetére kinyitnak.


Pár hónap múlva már gyerekzsivajtól lesz hangos a kert
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a két medence összesen 102 négyzetméteres lesz, a napozórésszel és a járdával együtt 386 négyzetmétert foglal majd el. A medencék megfelelő vízminőségét – mivel vízhőmérsékletük és terhelésük nem egyforma – külön vízforgató berendezések biztosítják. A két medencét vízálló vasbetonból építik, belül vízzáró vakolattal, víz elleni szigeteléssel, csempe- vagy üvegmozaik burkolattal. A szabadtéri medencék csak idényjelleggel, az idei nyári strandszezon kezdetétől üzemelnek majd. A strandvendégek miatt zuhanyzóval ellátott öltözővé alakítják át a meglévő raktárépületet.

A strandröpisek nem szorulnak ki az uszoda területéről (Fotó: Máté Krisztián)

Régóta szerettek volna strandolási lehetőséghez jutni a kispestiek, az uszoda adottságai ehhez meg is voltak. A Fidesz–KDNP 2013-ban előterjesztett becslései szerint 30–35 millió forintból megépülhetett volna egy akkora medence, mint amekkora területen most kettő készül. A forrást akkor el is különítették, ám a 2014-es választások után a baloldali vezetés leállíttatta a már meglévő munkálatokat, mondván nincs rá pénz, tudatta weboldalán a kispest.info.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.