EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Autósok figyelem! Változhatnak az eredetiségvizsgálat szabályai

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a kilométeróra-állások gyakoribb rögzítését javasolja és továbbra is szorgalmazza az import gépjárművek eredetiségvizsgálatát – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A napilap azt írta, a vezess.hu szerint a Miniszterelnökség néhány hét múlva tárgyalja az eredetiségvizsgálat jelenlegi rendszerét megreformáló jogszabálytervezetet, amely a külföldről behozott autóknál is kötelezővé tenné ezt a vizsgálatot még a magyar rendszám felkerülése előtt. Emellett vegyszeresen vizsgálnák az alvázszámot és a másodlagos azonosítónak számító adattáblát.


A tervezet kötelezővé tenné a kilométeróra-állás és az alvázszám lefotózását, valamint képek készítését a járműről.

Erdélyi Péter, az MGE ügyvezető elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, a szervezet már régóta szorgalmazza, hogy az import gépjárművek esetében is készüljön eredetiségvizsgálat. Közölte azt is, szeretnék elérni, hogy a szervizek is jogosultak és kötelesek legyenek az óraállás rögzítésére, de közúti ellenőrzéseken és a biztosítási eseményekkor is kötelező legyen feljegyezni a kilométeróra állását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.