EUR: 330,60 Ft
CHF: 302,64 Ft
2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb Veszprém

Az NB III-ban maradás a cél

A téli szünetben sem erősödött meg pénzügyileg a VLS Veszprém gárdája, így egy-két új igazolással kiegészülve a csapat eddigi magjának kell kiharcolnia a bennmaradást. Úgy néz ki, az első távozója is megvan az alakulatnak.

Nagyot kellene fordulnia a világnak ahhoz, hogy elérhesse célkitűzését és kiharcolja az NB III-as tagság megőrzését városunk labdarúgócsapata. Első győzelmükre tizenhat fordulót kellett várni, tizenkilenc meccs alatt mindössze hétszer találtak a hálóba, s a második legrosszabb gólkülönbség is a mieink nevéhez fűződik. A tizennyolcas mezőny tizenhatodik pozíciójából vonultak szünetre a veszprémi focisták, tizenkét pontos hátrányban a biztos bennmaradást jelentő tizenkettedik helytől.


A szakemberek egyöntetű véleménye szerint több kulcsposzton is erősítésre szorulna a VLS kerete. Az önkormányzat széles körű támogatását élvező klub anyagi lehetőségei azonban erősen behatároltak. A gárda szezon közben kinevezett vezetőedzője, Orbán Tamás nem tudott ez ügyben örömhírekkel szolgálni: eddig nem érkezett mecénás a bakonyi alakulathoz.

– Sajnos a lehetőségeink erősen korlátozottak, csak egy-két futballistával tudunk erősíteni. A meglévő keret edzésmunkájával kell előrelépnünk, nincs más lehetőségünk – összegezte a kilátásokat Orbán Tamás, aki még nem kívánt nevekkel szolgálni az igazolások terén.

A szakvezető szerint közvetlen riválisaik legyőzése mellett bravúrgyőzelmek is szükségesek az osztálytartás kiharcolásához. – Az NB III erőviszonyainak változásával is számolni kell, hiszen nem tudni, melyik csapat nyúlt a zsebébe az átigazolási időszakban – jegyezte meg.

Kapcsolódó Cikkek