2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Tech

Az okosotthon leappcsolja a villanyt is

Már nemcsak a telefon, de a lakás is lehet okos. Nincs több bekapcsolva maradt a kávéfőző a reggeli rohanásban, és a betörőket is elriasztja az intelligens lakóhely. Nézzük, mit tud:

1. Reszkessetek betörők! – Ki vigyáz a lakásra, amíg a háziak pihennek? A Cordia Smart Home alkalmazás arról is értesít, ha a szomszéd néni éppen meglocsolja a virágokat, mivel érzékeli, ha kinyílik a bejárati ajtó.


2. Környezettudatosság –  Sorozatosan elfelejti  lekapcsolni a lámpákat? Bekapcsolva marad a vasaló vagy a hajsütővas? Ezt is rábízhatja a lakására! Egy okosrendszer automatikusan lekapcsolja a szükségtelen fogyasztókat akkor is, ha ön nincs otthon.

3. Téli meleg – Az okosotthonban előre beállítható a reggeli és az esti fűtés ideje.

4. Csőtörés? Nem probléma! – Az okosszenzorok időben jelzik a csőtörést, a vízszivárgást és a fűtés hibáit. Ha mindez napközben történik, egy napot sem veszít: a szerelő már ott is lehet a lakásnál, amikor hazaér a munkából.

5. Szépítő alvás – A lakás levegője és hőmérséklete is lehet egészséges. Megfelelően beállítva hozzásegíthet a pihentetőbb alváshoz, és ezzel nemcsak az arcbőr kiszáradását előzheti meg, hanem a szervezetének is kedvez, mivel általa a betegségek kialakulásának is kisebb az esélye.

Kapcsolódó Cikkek