EUR: 329,74 Ft
CHF: 301,68 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb XXII.kerület

Bánhidi Petra és Czene Attila otthon van Nagytétényben

Bánhidi Petrának már a nagyszülei is nagytétényiek voltak, ő most is visszajár a Szelmann Házba modern kortárs táncot tanítani. Nem csoda hát, hogy nem kellett külön egyeztetni ahhoz, hogy ott találjuk férjével, Czene Attilával a nős bálon, ahol az idei mulatság legfiatalabb párjaként köszöntötték őket.

Bánhidi Petra táncművész kétszer is világbajnoki címet nyert argentin tangó kategóriában. A Táncművészeti Főiskola mellett a Szelmann Házban foglalkozik a fiatalokkal.


– Kétévestől az egyetemista korosztályig tartok itt mozgás- és figyelemfejlesztő foglalkozásokat, illetve modern táncot. Hazajárok ide, nagyon szeretem ezt a helyet és az embereket is. Itt, a Szelmannban van egy egész falunk, a bajnokok fala a díjainkkal, de  lassan elkelne egy másik fal is, mert már otthon sem férünk el – mesélte Petra, aki gyönyörű, kalocsai hímzéses ruhát viselt a bálon.

Bánhídi és Czene páros

Czene Attila feleségével, Bánhídi Petrával a Szelmann Házban

– Fontos a hagyomány. Ezért vagyunk itt, anyai nagyapám volt 1980-ig a hagyományfelelős a nős bálokon, most az édesapám, Bánhidi Róbert szervezőként vesz részt benne. A hagyományos motívumokat is szeretem viselni, nagyon örülök, hogy Hrivnak Tünde kalocsai hímzéses ruháinak én vagyok a „nagykövete” – tudtuk meg Petrától, aki férjével, Czene Attila olimpiai bajnok úszóval az idei bál legfiatalabb párja volt.

– Most a közeli Diósdon lakunk, de a világ legtermészetesebb dolga, hogy jövünk a nagytétényi bálra. Nagyon élvezzük, jó a társaság. Otthon érezzük magunkat, itt a helyünk!

Bánhídi Petra családja

A Czene házaspár és Petra szülei

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.