2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb Tatabánya

Bejött a Fekve tölts!

Egy különös elnevezésű csapat nyerte a IV. Tatabányai Malacságok kolbásztöltőversenyét: Fekve tölts! névre hallgattak, ami sokat elárul stílusukról.

Az idén a korábbiaknál is nagyobb érdeklődés övezte a megyeszékhely múlt szombati rendezvényét: a IV. Tatabányai Malacságokon egész napra megtelt az Árpád tér. Versenyzőkből sem volt hiány, hiszen az eddigi legtöbb, összesen 24 csapat mérkőzött meg a kolbásztöltőversenyen. A nemes versengésben végül a Fekve tölts! csapata bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Bánhidai Baráti Kör együttesét és az OMBKE 3. Háziszőttest. A legfinomabb kolbászok elismerése mellett különdíj járt a legvidámabb hölgyeknek, a legjókedvűbb uraknak a különleges megjelenésért és az egyediségért is.


A látványdisznóvágást követően a város hentesboltjai sem távoztak üres kézzel: az online szavazás és a helyben leadott voksok alapján a legcsaládiasabb a Gábor Hentes üzlete lett, a leggyorsabb kiszolgálásért a Benyó Húsbolt, míg termék kategóriában a Pannon Húsbolt vehetett át elismerést. A mulatság természetesen nem lehetett volna teljes zeneszó nélkül. Napközben az Ördögi vonósok és a Die Lausbuben gondoskodtak a jó hangulatról, míg zárásként az egykori táncdalfesztiválok hangulata elevenedett meg: Soltész Rezső és Szűcs Judith adott frenetikus koncertet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek