2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld Békéscsaba

Békéscsabán járt Lázár János

Megtartotta gazdasági évnyitó rendezvényét a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Elmondta, a foglalkoztatást és a fejlődési potenciált illetően azokban a megyékben van versenyképességi tartalékunk, amelyek elmaradottak, illetve ahol több a munkaerő.

A miniszter beszédében kifejtette, Békés megyében, főleg a határ menti területeken egy vállalkozást elindítani komoly és nehéz feladat volt. Kezdetben azért, mert a határok átjárhatatlanok voltak, később azért, mert a fejlesztések főleg a fővárosra és a nyugati régiókra koncentrálódtak. Békés megye gazdasági mutatóit tekintve látszik, hogy ami országos szinten problémát jelent, az a megyében még súlyosabban jelentkezik. Például a világgazdasági krízis legnagyobb vesztese ez a terület volt.


Fotó: Baranyai Tibor
Lázár János miniszter is beszédet mondott a Békés Megyei Kereskedelmi Iparkamara gazdasági évnyitóján

A mai kormányzat felelős azért, hogy ennek a megyének lehetőségeket teremtsen. Ezért is fontos az ország vezetése számára az M44-beruházás, amely hosszú évek munkája után végre megvalósulhat. Általa sikerül elérni, hogy Békéscsabának autópálya-összeköttetése legyen, amit remélhetőleg ki is fog használni, hogy fellendítse a terület gazdaságát.

Lázár János arról is szólt, hogy az ország potenciális gazdasági tartalékai ebben a régióban, a déli, dél-alföldi megyékben vannak. Ezért is fontos, hogy ne csak olyan utak épüljenek, amelyek az országhatárt Budapesttel kötik össze, hanem észak–déli irányban is legyen fejlesztés. A következő évek egyik legnagyobb beruházása lesz a Szegedet Miskolccal összekötő M47-es kiépítése a Szeged–Békéscsaba–Debrecen–Miskolc vonalon. Így ez a régió valóban bekapcsolódhat az ország vérkeringésébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.