EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb XVIII.kerület

Beköltözött a könyvtár a PIK-be

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi fiókja a Pestszentimrei Közösségi Ház első emeletére költözött, a hivatalos megnyitót a múlt héten tartották. A könyvkínálat gazdagsága mellett, a legkisebbekre is gondolva, a mesesarokban egy bárka várja a gyerekeket.

Gyál határában, a Nagykőrösi úton működött korábban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pestszentimrei könyvtára, ahonnan pár száz méterre, a PIK-be költöztek. Ahogy arról november közepén beszámoltunk, nagyjából ugyanakkora területen, százharminc négyzetméteren helyezkedik el a könyvtár a tizenkétezer kötetével.


Pestszentimrei Közösségi Ház könyvtár átadása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Azonnal elfoglalták a bárkát a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor)

Azzal, hogy a közösségi házba került át a könyvtár, a forgalom is növekedhet, hiszen az intézményben lévő foglalkozásokra váró diákok vagy a gyerekekért érkező szülők is beülhetnek és olvasással üthetik el szabadidejüket.

Pestszentimrei Közösségi Ház könyvtár átadása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Modern környezetben várja az olvasás szerelmeseit a könyvtár
( Fotó: Sáfár Tibor)

– A pestszentimrei könyvtár több mint huszonkétezer kölcsönzéssel büszkélkedhet tavalyról, amiből a tizennégy éven aluliak jócskán kivették a részüket. Ez az adat reménykeltő. A közösségi ház programjait sokan látogatják, azok igen népszerűek, így nem tűnik lehetetlen feladatnak a könyvtári tagok számának folyamatos növelése – foglalta össze a legfőbb tudnivalókat Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. – Játékos vetélkedők, bábelőadások, mesefelolvasások, ismeretterjesztő fejtágítók és rajzversenyek szervezésével teszik még élvezetesebbé az itt töltött időt. A könyvtár nyitvatartási ideje megnőtt, heti huszonnégyről harminc órára.


– A Pestszentimrei Közösségi Ház minden szeglete a kultúráról, a színvonalas szolgáltatásról szól. Az új könyvtár kialakításának költségeit is azzal a céllal vállaltuk, hogy imrei barátaink itt helyben egy igazi kulturális centrum haszonélvezőivé válhassanak. Reményeink szerint ezzel a kulturális adósságunkat is letudhatjuk – mondta a megnyitón Ughy Attila polgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.