2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Bemutatkozik a Vadaskert legifjabb lakója

Az ifjú szurikátahölgy három hónappal ezelőtt érkezett Budapestről, és akkor mindössze egy hónapos volt. Eddig titokban tartotta a legújabb szenzációt a Vadaskert, ugyanis az apróság még különleges gondoskodást igényel.

A kis szurikáta most Tokovics Tamás irodájában lakik, a hetek óta tartó hideget ugyanis nem vészelné át odakint. Nagyon sokat játszik, szívesen alszik a plüssállatok között, és szépen növekszik.


KE_szurikáta

A kis szurikáta egyelőre a Vadaskert igazgatójának az irodájában lakik

 

– Az anya nem tudta gondozni a kis szurikátát. Egyébként is szerettünk volna egy új szurikáta lakót idehozni, ezért fölvállaltuk a gondozást. Nyilván kötődik hozzánk, neki most mi jelentjük a családot, nemcsak olyan szempontból, hogy mi etetjük, mi gondozzuk, hanem mi is játszunk vele – számolt be Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója.

KE_szurikáta

Az egzotikus csöppség mindig kapható egy kis játékra

 

A szurikáták által kiadott hangoknak pontos jelentésük van. A veszélyt például hatféleképpen jelzik. Etetés közben is egészen más hangot ad ki a Vadaskert új lakója, mint amikor játszik. Az almát nagyon szereti, de kedvencei közé tartozik a főtt csirkehús is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.