EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Belföld

Bőnyi rendőrgyilkosság – Egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértőt rendeltek ki

Egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértőt rendelt ki a bőnyi rendőrgyilkosság ügyben a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a február elején elkészült fegyverszakértői szakvélemény megállapításai alapján – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivőjétől.

Nagy Andrea az újság csütörtöki cikke szerint elmondta, hogy az ügyben több szakértőt is kirendeltek. Néhányan már elkészítették szakvéleményüket, a legtöbbre azonban még várni kell.


A KNYF-nek továbbra is csak egy gyanúsítottja van. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének és lőfegyverrel való visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Az újság felidézi: 2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illegálisan tartott fegyverek felkutatása érdekében házkutatást akart tartani az ismert szélsőjobboldali aktivista, Györkös István bőnyi házában, a 76 éves férfi azonban nem engedte be a nyomozókat. Máig nem tisztázott, hogy Györkös István és a nyomozók vitája miért torkollott lövöldözésbe, aminek során Pálvölgyi Péter őrnagyot, az NNI munkatársát halálos találat érte. A rendőrök azt állítják, az első lövést a gyanúsított adta le egy gépkarabélyból, ők csak viszonozták a tüzet. Takács Zoltán ügyvéd, Györkös védője azonban a rendelkezésére álló – részletesen nem ismertetett – információkra hivatkozva azt mondja, nem védence adta le a halálost lövést, ahogyan azt az ügyészség állítja – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Karácsony köpönyegéből előbújnak Gyurcsány emberei

    Karácsony köpönyegéből előbújnak Gyurcsány emberei

    Lampert Mónika, Demszky Gábor és Magyar György neve is előkerült a Főpolgármesteri Hivatal környékén. Karácsony Gergely főpolgármester úgy tűnik, hogy megkezdte a régi, bukott balliberálisok és gyurcsányisták helyzetbe hozását Budapesten.

  • Melegrekordok dőltek meg vasárnap

    Melegrekordok dőltek meg vasárnap

    Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.