EUR: 330,42 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Borzalom! Ez okozhatta a veronai buszbalesetet

Egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály miatt éghetett ki olyan gyorsan a Verona melletti autópályán tragikus balesetet szenvedő busz.

Az Origo értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett abban a buszban, amely január közepén korlátnak ütközött, majd egy oszlopnak csapódott, és kigyulladt Verona mellett, az autópályán. A lap úgy tuda, hogy azért lehetett plusz tartály a buszon, mert spórolni akartak az üzemanyagon.


Ezzel szemben Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja, hogy egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lett volna a Verona mellett januárban balesetet szenvedett autóbuszban.

Az információ szerint az autóbusz elejébe épített póttank repedhetett meg a balesetet szenvedett járművön, ami aztán az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra.


Czakó Tibor az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és baloldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. A képeken – mindkét oldalon – jól látható a gyári töltőnyílás.

Az ügyvezető a póttank feltételezett robbanásáról azt közölte: a jobb oldali üzemanyagtartályt már az ütközés előtt feltépte a szalagkorlát, és a kidöntött villanyoszlop rövidzárlata lobbantotta be a kiömlő gázolajat, miként azt olyan kép- és videofelvétel is igazolja, amelyet nevét is vállaló szakértő jegyez, szemben egy “névtelen” szakértő állításával.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek