EUR: 329,43 Ft
CHF: 299,37 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Caramel: Nem akarom Szofit kalitkában nevelni!

Őszintén vallott az apaságról és családi életéről Molnár Ferenc Caramel a Lokál Extrának. Az énekes saját hányatott gyerekkorából tanulva nem szeretné burokban nevelni két és fél éves kislányát, de igyekszik, hogy Szofi minél kevesebbet lásson szülei nehezebb pillanataiból.

Molnár Ferenc Caramel Glamour gála 2016 (Fotó: Máté Krisztián)

Molnár Ferenc Caramel
Glamour gála 2016 (Fotó: Máté Krisztián)

A zenész jelenleg legújabb lemeze mellett a Duna Tv A Dal című műsorának zsűriszékében keresi azt a dalt, amely képviselheti Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A reggeltől estig tartó munka mellett sokszor nagyon későn esik haza feleségéhez, Szilvihez és a két és fél éves Szofihoz. Bár mindannyian nehezen viselik a családfő hosszú munkaóráit, Caramel igyekszik megteremteni a megfelelő egyensúlyt karrierje és szerettei között.


– Rengeteg odafigyelést igényel Szofi nevelése, persze ennek oroszlánrésze a páromra, Szilvire hárul. Néha szoktam is megjegyzéseket kapni tőle, hogy egy kicsit többet lehetnék otthon. Nem egyszerű neki egy kisgyerekkel, miközben ő végzi a mindennapi teendőket, pláne egy színpadi ember mellett, hiszen mindent erőteljesen élek meg, és ilyenkor megszűnik körülöttem a világ. Ettől függetlenül próbálom tehermentesíteni Szilvit: sokszor én kelek fel a kicsihez és én vagyok vele fent reggelig, ha nem tud aludni vagy ha beteg. Bármennyire is húzósak néha a napjaim, nem adnám semmiért az életemet, hiszen nincs annál jobb, hogy ha van kiért küzdenem, szétszakadnom és virrasztanom – mesélte Caramel.

Az énekes a mélyszegénységből küzdötte fel magát, mára pedig az ország egyik legsikeresebb énekese lett. Caramel című önéletrajzi könyvében őszintén vallott hányatott gyerekkoráról, szülei szakításáról és a nevelőapjáról, akiről a mai napig pozitívan beszél, dacára számos agresszív megnyilvánulásának. A küzdelmes út és a számos negatív példa azonban megtanította Caramelt arra, hogy minél kiegyensúlyozottabban nevelje kislányát és saját negatív gyerekkori tapasztalatait apaként gyermeke hasznára fordítsa.


– A mai világban nincs az a konzekvens szülő, aki el tudja azt dönteni, hogy nem veszekszünk a gyerek előtt. Nem ezen kell görcsölni persze, de a balhékból keveset kell, hogy lásson. Emlékszem, rettenetesen érzékenyek voltunk gyerekkoromban a testvéreimmel, ha vita volt. Ha összeveszünk Szilvivel, nagyon oda kell figyelnünk, hogyan magyarázzuk el Szofinak, hogy apa és anya éppen miért nincsenek jóban. Rögtön tudatosítani kell benne, hogy bármi is történt, szeretjük egymást. Ettől függetlenül mi is folyamatosan fejlődünk Szilvivel, nap mint nap meg kell dolgoznunk a szövetségünkért, hogy jól működjön a kapcsolatunk. Sokan nem hiszik el, de mi még ennyi év után is az összecsiszolódás szakaszában vagyunk. Igyekszünk nem túlgörcsölni a gyereknevelést, hiszen nem akarom Szofit kalitkában nevelni, vagyis nem feladatom őt irányítani, mint ahogy sok más szülő teszi a gyerekével, hanem erős ráhatás nélkül próbáljuk terelni őt a megfelelő útra – mesélte Caramel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek