EUR: 329,60 Ft
CHF: 301,26 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Sport

Csötönyi átadná a hatalmat Erdeinek

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke továbbra is kitart amellett, hogy Erdei Zsolt a legmegfelelőbb ember arra, hogy váltsa őt az elnöki székben.

Egyre többen akarnak változásokat a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben. Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa már tavaly decemberben egy 12 pontos tervvel állt elő, sőt immár csatlakozott hozzá Kovács „Koko” István is, aki támogatná a reformokat. Többen Erdei Zsolt korábbi világbajnokot látnák szívesen az elnöki székben Csötönyi Sándor utódjaként.


– Egyelőre nem történt érdemben semmi, de valóban volt egy beszélgetésem Csötönyivel – ismerte el a Lokálnak Erdei Zsolt. – Ha változást szeretnénk elérni 2020 előtt, akkor rendkívüli közgyűlés kell kiírni, amihez aláírásokat kell gyűjtsünk. Sok mindenre látok lehetőséget az ökölvíváson belül, azonban garantálni csak a becsületes, tisztességes munkát tudom. Én nem úgy szeretnék elnök lenni, hogy bárkit szidalmazok vagy bárkinek rosszat akarok. Mi, akik változást akarunk, kialakítottunk egy programot, amit jó lenne beépíteni a szövetségbe, az elnök személyétől függetlenül. Én az utánpótlást fejleszteném, hiszen az határozza meg a jövőnket.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, egyik legélesebb hangú bírálója Kovács István, aki korábban szélhámosnak nevezte. Csötönyi az ismét fellángoló reformtörekvések ellenére nem támad vissza.


– Én mindig is hangoztattam, hogy egy olyan embert szeretnék utódomnak, aki a boksz berkeiben otthon van. Legszívesebben Erdei Zsoltot látnám a helyemen, akivel négyszemközt már beszéltem is erről. Több összeférhetetlenséget meg kell szüntetni, amint ez megtörtén, és a feltételek alkalmasak lesznek, leülünk tárgyalni – mondta Csötönyi.

Rácz Félix megkérdezésünkre azt mondta, az a legnagyobb probléma, hogy Csötönyi úgy irányítja a szövetséget, mint egy gazdasági társaságot. Hozzátette, hogy ezzel nem lenne semmi baj, ha jönnének az eredmények, illetve nyereséget termelnének. Kijelentette, hogy a magyar ökölvívásért dolgozik, és nem áll szándékában az elnöki székbe ülni.

Kapcsolódó Cikkek