EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Pécs

Diákolimpiát nyertek a pécsi kosaras lányok

Már most sikert sikerre halmoz az az egyedülálló kosaras osztály, amelyet alig két éve indítottak el Pécsett a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumban.

A Rátgéber Akadémia által is támogatott osztályban az edzésekhez igazítják a tanrendet. Így azok a középiskolások, akik ide járnak, nemcsak a tanulmányaik elvégzésében, hanem a sportban is segítséget kapnak. A lányok pedig bebizonyították, hogy lehet egyszerre tanulni és kosarazni is.

Az ország legjobbjait győzték le Nyíregyházán. Testnevelőjük, Gáspár Gábor elmondta, hogy maga az osztály a Rátgéber Akadémiára épül, de vannak PVSK-s gyerekek is a csapatban. A heti hét edzés mellett pedig mindenki keményen tanul, hiszen vannak végzős diákok is a csapatban, akik például idén érettségiznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.