EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Belföld Tatabánya

Díjazták a szerethető színházat

Crespo Rodrigo kapta a Tatabánya Kultúrájáért díjat. A Jászai Mari Színház, Népház igazgatója hat éve vette át az intézmény vezetését egy egyszerű, de annál határozottabb elképzeléssel.

Az volt a célom, hogy jó színházat csináljunk, olyat, amelyet szeretnek az emberek – mondta az elismerés átvételét követően Crespo Rodrigo. – Azt látom, hogy ez sikerült is, hiszen az elmúlt hat évben egyre többen látogatják az előadásokat. Ez azért fontos, mert a színház közönség nélkül nem működik: ez egy olyan terület, hogy ha nézik, akkor van, ha nem nézik, akkor nincs. Szerencsére minden téren sikerült előrelépnünk, hiszen a marketingben és a gazdasági területen is évről évre eredményesebbek vagyunk.


A színház elmúlt néhány évének legjelentősebb változása az volt, amikor a 2014/15-ös évadban saját társulata lett a Jászainak.

Ez a mostani díj is a teljes csapat érdeme, egy olyan csapaté, ahová jó tartozni – hangsúlyozta a direktor. – Ugyanúgy köszönettel tartozom a kollégáimnak, ahogy a családomnak is: nélkülük nem kaphattam volna meg ezt a fantasztikus elismerést. Szeretnénk a jövőben is szórakoztató, színvonalas előadásokkal hozzájárulni Tatabánya egyre pezsgőbb kulturális életéhez.

Crespo Rodrigo 1996-ban diplomázott, 2006-ig a Madách Színházban, majd a Győri Nemzeti Színházban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszott tatabányai szerepvállalása előtt. Városunk önkormányzata 2015 őszén újabb öt évre őt bízta meg a teátrum vezetésével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

  • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.