EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Veszprém

Díjesővel zárult a természetismereti vetélkedő

Idén is több száz óvodást mozgatott meg a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola már hagyományosnak számító természetismereti vetélkedője, amelynek díjait csütörtökön adták át.

Az örökös ökoiskola címet viselő intézmény idén is a veszprémi és környező települések óvodáit hívta versenyezni. A kétfordulós vetélkedő a gyerekeket és szüleiket is lázba hozta, az első fordulóra több mint 210 feladatmegoldás érkezett, 110 óvodás pedig mindkét fordulót teljesítette. A szervezők elmondták: rengeteg eredményes és kreatív megoldással találkoztak.


Szerencsére bőven akadt felajánlás, ezért számos gyermek részesülhetett jutalomban. A kétfordulós verseny eredményhirdetésén különböző korosztályokban hirdettek győzteseket, illetve különdíjakat is odaítéltek.

A szervezők külön köszönetet mondtak Nagyné Kozma Ildikónak, a Deák Ferenc Általános Iskola tanárának és Ovádi Péter önkormányzati képviselőnek a felajánlásokért és az esemény támogatásáért.

Több mint egy évtizede működik sikerrel a BaBaKO (Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktató Központ), amely kiemelt feladatának tekinti a zöld óvodák és az ökoiskolák támogatását – erről Nagyné Kozma Ildikó beszélt, aki szívügyének tekinti a környezet óvását, erdei iskolákat, szelektív hulladékgyűjtést, nyári táborokat szervez.

A rendezvényen nemcsak a környezetvédelemnek jutott szerep, hanem a kultúrának is, műsorral készült a Szilágyi Harangegyüttes és a Szilágyi Táncegyüttes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.