2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Szekszárd

Díjnyertes ifjú birkózóknak gratulált az alelnök

Hivatalában fogadta Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke a 2016-os kecskeméti diákolimpián dobogós helyezést elért fiatal birkózókat, akik nem tudtak részt venni a tavaly decemberben megrendezett diáksportolói gálán – tájékoztatta lapunkat Tóth Róbert, a Tolna Megyei Önkormányzat sajtóreferense.

Az alelnök szerint a sport magára az életre készít fel, és kiválóan szimbolizálja azt az utat, amely a kihívásoktól a sikerekig vezet. A szekszárdi és tamási diákokat – Görgei Botond, Kaszó Győző, Lückl Levente, Mohácsi András, Pálma Gellért, Takács Bendegúz, Zsitvai Kata – felkészítőjük, Szőts Gábor kísérte el. Mint kiderült, a junior korosztályban szereplő tamási Aranyszarvas KHSE és a szekszárdi Hikari Aikido Egyesület sportolói a birkózás kötött-, szabadfogású és grappling formáiban versenyeznek.


A fiatalok nem csupán az országhatáron belül, hanem nemzetközi szinten is jeleskednek, amit például Takács Bendegúz tavaly októberben, 85+ kategóriában szerzett minszki bronzérme is alátámaszt. A jövő céljai között szerepel egy japán megmérettetés, Oszakában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.