EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Szeged

Egy eurócentet sem fordít gazdaságfejlesztésre Szeged?

Ha a kormányon múlik, az építkezés éve lesz Szegeden 2017, ha a városon, akkor ugyanaz a helyben topogás és visszafejlődés marad, mint eddig – állítja Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke.

A szegedi minta, építkezés példaértékűségéről tartott kiselőadást a Közéleti Kávéház szokásos évnyitó estjén Botka László (MSZP) polgármester, aki ezt a modellt ajánlotta az országnak is mint a szocialisták éppen aktuális(?) miniszterelnök-jelöltje.


Bartha László szerint a munkahely-hiány miatt Szegeden csak addig maradnak a fiatalok, amíg elvégzik az egyetemet

Bartha László szerint a munkahelyhiány miatt Szegeden csak addig maradnak a fiatalok, amíg elvégzik az egyetemet

Valószínűleg másik városban élhet az MSZP-s politikus, mert az általa vázolt fejlődés nem érezhető Szegeden – reagált a „one man show”-ra a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke. Bartha László szerint nem fog változni Botka László munkastílusa, mert eddig is alig tartózkodott Szegeden, feladatait az alpolgármesterek látták el. Konkrét kérdések is felmerülnek bennem. Ugyanúgy beengedné a migránsokat az országba, mint Szegedre tette volna? Az országban sem lehet majd labdázniuk a tereken a gyerekeknek, mert megbírságolják őket? A szabálytalan közbeszerzésekből lesz egyre több az ország egész területén? Megszaporodnak a rendőrségi, bírósági ügyek, mint a városházán? A munkahelyek száma is ugyanúgy fog csökkenni? A magyarországi lakosokat is úgy sarcolnák meg, mint a szegedieket? sorolta a Lokál Extrának a civil szervezet vezetője.

Hiányolja a munkahelyteremtés konkrét módjainak felvázolását, amelynek hiánya miatt a fiatalok elhagyják a várost. Példaként Kecskemétet említette, ahol nő a lakosságszám, mert találnak állást a dolgozók, ezzel szemben Szegeden csak az egyetem elvégzéséig maradnak az emberek. A legfontosabb feladatnak azt tartja Bartha László, hogy Szeged is növekedési pályára álljon.


Botka és a királyság

Lázár János és Kósa Lajos országos feladataival és helyi polgármesterségével példálózott Botka László annak kapcsán, hogy egyszerre tud miniszterelnök-jelölt és városvezető lenni: erről úgy gondolja a TLKE elnöke, nem véletlenül tiltotta meg a Fidesz-kormány a „politikai tisztségek halmozását”, mert levonták a tapasztalatokat, ez nem működhet tovább. Korábban más volt a jogszabályi környezet, a választók tudták, hogy politikusuk több helyen lát el feladatot, Botka viszont nem ezt ígérte 2014-ben. Legközelebb arra hivatkozik, hogy király szeretne lenni, mert ez alanyi jogon járt a középkorban? – tette fel a költői kérdést Bartha László.

– A fejlesztések uniós pénzből valósulnak meg, amit a kormány oszt el, de ezért a szegedi városvezetés nem tett semmit – vélekedett Bartha László. A gazdaságfejlesztési projektnek számító elefántházzal kapcsolatban megjegyezte, lehet, hogy az elefántoknak lesz munkájuk, de a szegediek ezzel nincsenek előrébb. Valójában egyetlen eurócentet sem fordítanak gazdaságfejlesztésre – tette hozzá. Egyetért az intézmények, iskolák felújításával, de ezeket nem uniós pénzekre várva, hanem hivatalból kell megtennie a városnak. Míg Magyarországon munkahelyhiány van, Szegeden munkanélküliség – jegyezte meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.