EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Egy év alatt több mint 2450 új munkahely

Több mint 86 milliárd forint értékű tőke érkezett egy esztendő alatt Debrecenbe, ami 2450-nél több új munkahely létrehozását jelentette.

Az elmúlt két és fél évtized legsikeresebb esztendeje volt 2016 Debrecenben a gazdaságfejlesztés terén, és ami nagyon biztató, ez a folyamat 2017-ben folytatódik. A Richter gyógyszeripari vállalat tavaly márciusban jelentette be, hogy 15 milliárd forintból bővíti debreceni üzemét. A beruházás 125 új munkahelyet teremtett a városban.

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy a ThyssenKrupp 11 milliárd forintból egy futóműalkatrész-gyárat épít a városban. A világcég idén és a következő két évben összesen 250 új munkahelyet teremt, mindez az elmúlt évek átfogó debreceni gazdaságélénkítő tevékenységének idei első gyümölcse. Az Alföld Tej ugyanekkora léptékű gyár építésével 181 új munkahelyet létesít.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.