2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy kiváló évfolyam vette át diplomáját

Ünnepélyes keretek között adták át a napokban az SZTE Mezőgazdasági Karán végzett hallgatók diplomáját a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Összesen 45 hallgató tett záróvizsgát ebben a tanévben. A mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki szakon végzettek vették át most oklevelüket. Az ünnepségen köszöntötték, illetve jubileumi díszoklevelet kapott az a mintegy 30 szakember, akik 50 évvel ezelőtt szerezték meg diplomájukat.


A most végzett hallgatók izgatottan sorakoztak a nézőtér szélén, talárjukban feszengve, örülve, boldogságtól meghatottan. A szülők, rokonok, barátok pedig a Bessenyei széksorai közt követhették nyomon a diplomaátadó ceremóniát, amely a kar történetében már az 55. alkalom.

Dr. Horváth József dékán gratulál egy frissen diplomázott hallgatónak

Dr. Horváth József dékán gratulál egy frissen diplomázott hallgatónak

Dr. Horváth József dékán nagyon pozitívan értékelte az idén végzett diákok felkészültségét, sokan tanulnak tovább, illetve vannak olyanok is, akik a munka világába kóstolnak bele az egyetemi éveket követően. A záróvizsga külsős bizottsági tagjai (állami vezetők, szakhatóságok vezetői, egyetemi professzorok, mezőgazdasági vállalatok vezetői) egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy – akár más felsőoktatási intézmények diákjaival összehasonlítva is – kiemelkedő volt a hallgatók teljesítménye. Ezt talán azt is mutatja, hogy a 45 záróvizsgázóból 19-en kitűnő eredménnyel végeztek, azaz jeles szakdolgozatot és jeles feleletet produkáltak.

Kapcsolódó Cikkek