EUR: 331,69 Ft
CHF: 302,65 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Extra

Egymillió fontból építenének emlékművet David Bowie-nak

Közösségi finanszírozással akarnak összegyűjteni egymillió fontot brit művészek és aktivisták, hogy állandó emlékművet állítsanak David Bowie-nak a néhai sztár szülőhelyén, London Brixton negyedében.

A kilenc méter magas acélszobor a zenész 1973-as Aladdin Sane című lemezének borítóján látható piros villámot fogja ábrázolni. A piros és kék színű köztéri alkotás egy Bowie-t megörökítő falfestmény mellett kapna helyet.


Charlie Waterhouse, a projekt mögött álló művészek egyike szerint az alkotás “egyszerre lesz megdöbbentő, idétlen és végtelenül vidám”.

A kezdeményezők közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges egymillió fontot. A projektet a helyi vezetőség is támogatja.

David Bowie énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát.

Az előadó 69 éves korában, 2016. január 10-én halt meg rákbetegségben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.