EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Békéscsaba

Egyre közelebb a cél

Újabb nagylelkű adomány érkezett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára. Ezúttal a Szeged-Csanádi Egyházmegye segítette a mentőautó mihamarabbi megvásárlását.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, több civil szervezet, önkormányzat, magánszemély és vállalkozás is adományozott az elmúlt hónapok során kisebb-nagyobb összegeket azért, hogy Békés megyének is lehessen egy a koraszülöttek ellátására és szállítására alkalmas mentője. Most a Szeged-Csanádi Egyházmegye ajánlott fel 3,5 millió forintot. Ezzel már majdnem eléri a 20 millió forintot a felajánlott támogatások összege – árulta el dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke.


Fotó: Ollé Izabella
Alt Norbert, Gyula Város polgármestere, dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke

Dr. Kiss-Rigó László, az egyházmegye püspöke a felajánlással kapcsolatban kiemelte, az egyházmegye eddig is nagy súllyal vett részt a közszolgálatban az egészségügy, az oktatás, a köznevelés, a gyermek- és ifjúságvédelem területén. Egy ilyen cél érdekében, mint a koraszülöttmentő, nem lehet nem együttműködni.

2016 őszén hozták létre a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, azóta már nagyon sokan segítették ezt az ügyet. Nemrégiben fel is vették a kapcsolatot a speciális mentőautókat gyártó céggel, hogy kérjenek ajánlatokat, amiből láthatják, milyen messze van még a cél – árulta el Alt Norbert, a karitatív szervezet alapítója.

Dr. Fodor Zsuzsanna, az alapítvány tagja arról tájékoztatott az adományátadással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón, hogy ez a mentő tulajdonképpen egy kihelyezett koraszülött osztály, ahol perceken múlhatnak életek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.