EUR: 334,62 Ft
CHF: 305,73 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Egyre nagyobb káosz a baloldalon – Hadházy is beszállt

Teljessé vált a káosz a baloldalon, miután Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Lengyel László egy Gyurcsány-mentes baloldali összefogást szervez a háta mögött. Az összeesküvésbe már az LMP is beszállt, a párt társelnöke, Hadházy Ákos a Magyar Időknek elismerte, hogy részt vett a Lengyel László-féle találkozón.

Már követni is nehéz a baloldali történéséket, ki milyen megbeszélésen vett részt, ki-kiből akar királyt csinálni, ki kit, és hogyan támad hátba.

A legutóbbi perpatvar során az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedett – állította évértékelőjén Gyurcsány Ferenc. A párt szóvivője, Gréczy Zsolt Lengyel László közgazdászt, politológust nevezte meg titokzatos királycsinálóként. Az érintettek – akik a Magyar Idők információi szerint valóban kísérletet tettek arra, hogy a párton belül gyengítsék Gyurcsányt – ehhez Niedermüller Péter EP-képviselő segítségét kérték, aki azonban jelezte a terveket a pártvezetésnek.


Ehhez a titkos összeesküvéshez csatlakozott az LMP is, a párt társelnöke, Hadházy Ákos a Magyar Időknek ugyanis elismerte, hogy részt vett a Lengyel László-féle találkozón. Elmondása szerint csupán azért vett részt a megbeszélésen, hogy újra világossá tegye a résztvevők számára az LMP álláspontját, miszerint csak úgy nyerhet az ellenzék, ha garanciá­kat ad arra, hogy nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi kormányokhoz képest is új irányt tud mutatni.

A kaotikus helyzetben Bokros Lajos arra szólította fel a baloldali pártokat, hogy február 10-ig üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz. A Modern Magyarország Mozgalom (Moma) elnöke a Klubrádióban emlékeztetett, január 10-én lett volna a következő tárgyalás, amelyre az MSZP már nem ment el, és elnöke, Molnár Gyula a további egyeztetések halasztását kérte.


 

Kapcsolódó Cikkek