EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Debrecen

Éld át a tudományt!

A Science NO Fiction Tudományfesztivált február 4-5-én a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány már második alkalommal rendezi, amelynek a Kölcsey Központ adott otthont.

Magyarország és Debrecen fejlődése szempontjából kulcsszó az innováció, a kutatás-fejlesztés és a tudásközponttá válás. A National Instruments hazánkban egyedülálló rendezvényével arra törekszik, hogy az egyetemekkel, ipari vállalatokkal és az oktatásban érdekelt más szervezetekkel közösen motiválja a régió diákjait a természettudományos, mérnöki és IT-pályák választására és népszerűsítse az élményalapú oktatást. A fesztiválprogram a legjobb alkalom, hogy a fiatalok figyelmét felkeltsük a természettudományos gondolkodás iránt.


A kétnapos esemény során az is kiderül, hogyan készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök, de találkozhatunk humanoid és életmentő robotokkal, vagy épp kipróbálhatjuk a legórobotok vezérlését és átélhetjük a virtuális valóságot. A kiállítók között olyan közismert szervezetek szerepelnek, mint a Csodák Palotája, a Drónpilóták Országos Egyesülete és a Makerspace. A tudományos gondolkodást nem lehet elég korán kezdeni, ezért a kisgyermekes családokat legó építőkockák, babaszoba és arcfestés várja, vasárnap pedig a Hungary’s Got Talentből ismertté vált Dirty Led Light Crew táncbemutatója gondoskodik a felejthetetlen élményről.

A fesztivál 10–19 óra között fogadja az érdeklődőket. Három éven aluliaknak ingyenes, gyerekeknek 500, felnőtteknek 1000 forint a belépő, amely mindkét napra érvényes.


Nemzetközi verseny

A FIRST® LEGO® League (FLL) nemzetközi robotikaverseny-sorozat kelet-európai elődöntője zajlik itt, amelyen hat ország legsikeresebb középiskolás csapatai mérik össze felkészültségüket és kreativitásukat. Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Oroszország legjobbjai mellett a magyar versenyzőknek is szurkolhatunk. A világversenyre való kijutásért folytatott erőpróbának a nagyközönség is tanúja lehet a Kölcsey Központ nagytermében. A kezdeményezés a világ 80 országának több mint 250 ezer fiatalját szólítja meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.