EUR: 331,71 Ft
CHF: 303,48 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Székesfehérvár

Életet mentett, tüzet oltott

Furcsa hangokra lett figyelmes egy lakó február első szombatján a Szekfű Gyula utca egyik négyemeletes lakóházában. Zsidó Attila, aki történetesen a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltója, az ablakon kinézve azt látta, hogy az alatta lévő lakás erkélyének korlátján egy nő áll, éppen leugrani készül, a lakásból pedig dől a füst.

Az önkéntes tűzoltó gyorsan lebeszélte a szomszédját arról, hogy leugorjon, majd rávette, hogy nyissa ki az ajtót, és lerohant hozzá. Útközben hívta a tűzoltókat, ő pedig porral oltóval elkezdte a szobában lévő kanapé tüzének oltását, majd riasztotta szomszédokat, és kinyitotta a lépcsőház ablakait.


Egyre több feladatot vállalnak magukra a fehérvári önkéntes tűzoltók. A képen egyik december végi, pontosan ezredik vonulásuk Fotó: Fehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A hivatalos katasztrófavédelmi közlemény szerint az egyik szobában a kanapé és ruhák égtek, az oltást a fehérvári tűzoltók vízsugárral fejezték be. Ezzel egy időben, a rendőrökkel közösen, huszonkét lakót kísértek ki a lépcsőházban lévő lakásokból, ők az átvizsgálás és átszellőztetés után visszatérhettek otthonaikba. Személyi sérülés nem történt, de a lakásból kimentett nőt a mentőszolgálat kórházba szállította. A tűz keletkezésével kapcsolatban felmerült a szándékosság gyanúja, ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a körülmények tisztázása érdekében  tűzvizsgálati eljárást indított.

Zsidó Attila, aki „civilben” a Városgondnokság útügyeletese, hősies, bátor helytállásával nemcsak a nő életét mentette meg, hanem a többi lakó biztonságát is meg tudta óvni. Cégénél igazgatói dicséretet kapott, a Fehérvári Tűzoltó Egyesületet pedig a Városgondnokság soron kívüli támogatásban részesítette.

Kapcsolódó Cikkek