2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Elgázolt rendőrnő szülei: Anikó az eljegyzésére készült

Barátjával eljegyzésre, a közös életre készült az a fiatal rendőrlány, akit az M5-ös autópályán igazoltatás közben halálra gázolt egy román kamionsofőr. A rendőrlány édesanyja sosem bocsát meg neki.

Nincs ember, aki a Nógrád megyei Szurdokpüspökiben ne hallott volna Menus Anikó tragédiájáról. A 23 éves, kedves mosolyú rendőr őrmester hétfőn a társával egy szabálytalan autóst igazoltatott az M5-ös autópályán, amikor egy román kamion hátulról beléjük rohant. Míg az egyik rendőr súlyosan megsérült, Anikó a helyszínen életét vesztette.– Hétfőn délután épp munkába indultam, mikor két civil ruhás rendőr megállt a házunk előtt. Elmondták, hogy a lányomat szolgálatteljesítés közben halálos baleset érte. Alig hallottam, amikor arról beszéltek, hogy a lányom szakszerűen intézkedett, nem követett el hibát – emlékezik zokogva Anikó édesapja.

Rendőrök helyszínelnek összetört gépjárműveknél az M5-ös autópálya 23. kilométerénél, ahol két személyautó és egy kamion ütközött össze 2017. február 13-án. A balesetben egy rendőr meghalt, egy pedig megsérült. Lapinformációk szerint a rendőrnő egy személyautó sofőrjét akarta igazoltatni, amikor a kamion beléjük rohant, elsodorva az autót és a rendőrnőt is.
Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

Anikó mindennap otthonról ingázott Budapestre, és azt is zokszó nélkül viselte, ha egy héten át a déli határ mellé osztották be járőrözni. Az anya szerint azon a végzetes hétfőn Anikónak rossz előérzete támadt, mintha megérezte volna a tragédiát, nem akart munkába menni.


– A lányom imádta a rendőri hivatását. Bár közgazdászként érettségizett, nem akart irodában ülni, pedig az biztonságosabb foglalkozás – sóhajtotta könnyes szemmel az édesanya.

– Vasárnap este elmesélte, hogy előrehozott Valentin-napot tartott a barátjával, akivel egy éve voltak együtt. Anikó szerelme zálogát, a lakáskulcsát adta oda a fiúnak, ez volt az ő ajándéka. Idén akarták eljegyezni egymást, Dávidnak egy kis perselyt vett, hogy abba gyűjtse közös otthonukhoz a pénzt. Sosem bocsátok meg annak a kamionsofőrnek, aki egyetlen pillanat alatt a lányom minden álmát széttépte.

Anikó szülei nem tudják elhinni, hogy lányuk nincs többé. A tragédia estéjén Ildikó arra kérte a férjét, menjenek le a buszmegállóba a kilencórás buszhoz, amivel a lánya haza szokott jönni. Abban reménykedett, csak tévedés az egész, egy rossz álom, amiből felébredve Anikó újra a nyakába ugrik, és hosszan ölelik egymást.

Menus Anikó rendőr őrmestert a Belügyminisztérium saját halottjának tekinti és posztumusz törzsőrmesterré léptette elő. Szülei azt szeretnék, ha lányukat Szurdokpüspökiben helyeznék örök nyugalomra.

Matatott a sofőr

Kedden vallomást tett a baleset okozásával gyanúsított román kamionos. A 24.hu szerint a sofőr azt mondta, éppen az utastérben matatott, emiatt nem vette időben észre az egyenruhásokat. A rendőrség hétfőn őrizetbe vette a férfit, akit közúti baleset okozásával gyanúsítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.