EUR: 329,43 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Életmód

Epermester Pincészet – Barrique-olt Száraz Eperbor 2016

Karakter: kimagasló évjáratú, két hónapig tölgyfa hordóban érlelt, tahitótfalui eperből készült száraz eperbor.

A 2010-ben indult vállalkozás alapvetően a tahitótfalui eper felhasználására épít kézműves eperborai készítésekor. A borok a környék fantasztikus minőségű, magas cukortartalmú eprének köszönhetik egyedállóan zamatos ízüket.


Van egy édes és egy száraz eperbora a pincészetnek. A száraz sem teljesen száraz, csak olyan érzetű. Az eperben ugyanis nemcsak a cukor kevés, de a sav is sok, így a harmonikus, száraz érzet létrehozásához kell néhány gramm maradék cukor.

Az eperborral szemben ugyanazok az elvárások, mint egy szőlőbor esetében, laborvizsgálati eredményei tekintetében is vetekszik egy jó, minőségi borral. A szín természetesen rózsaszín, és az intenzív gyümölcsaromák, valamint a jó savgerinc miatt is leginkább egy rozéhoz lehet hasonlítani. Bár talán az eperbornak az átlagos rozéknál is élénkebbek a savai. Aromák tekintetében azonban itt nincsenek olyan asszociációk, mint a szőlőboroknál, az eperbor saját magát hozza.

 

Kapcsolódó Cikkek