EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Sopron

Erdélyben forgatnak a soproni színészek

A Soproni Petőfi Színház színészeinek közreműködésével tévéjátékot forgatnak Erdélyben Sánta Ferenc Téli virágzás novellájából Bozsogi János rendezésében.


A Pápa Városi Televízió, a Forrás Film és a Soproni Petőfi Színház együttműködésének köszönhetően szerepelhet ismét kamera előtt a leghűségesebb város teátrumának több színésze. Az elmúlt években a Csonka délibáb és a Képtelen történet című alkotásokban játszhattak, amelyeket a Duna Televízió is műsorra tűzött.
Pataki András, a Téli virágzás producere, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: Sánta Ferenc gyönyörű története, amely a szegénységről és a bánatról szól, egy kis székely faluban, valamint a környező erdőben játszódik a múlt század 30-as éveinek végén.


Az előkészítő munkát a hétvégén kezdték el az erdélyi Vármező környékén, a Nyárád-patak mentén, de forgatnak magyarországi helyszíneken is, például a Bakonyban. Májusig szeretnék felvenni a jeleneteket, a tévéjátékot várhatóan a nyáron tűzi műsorára a közmédia.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.