2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld Szeged

Erdélyi Tímea nem tud elszakadni Szegedtől

Rendszeresen tartja a kapcsolatot szegedi kollégáival Erdélyi Tímea, aki azt is figyelemmel követi, milyen előadások futnak a színház műsorán. A Lokál Extra Szegednek arról is mesélt, hogyan telik férjével a Valentin-nap.

A legnagyobb szeretettel gondolok Szegedre, csupa jó érzés kerít hatalmába, ha a napfény városa jut eszembe. Az egyetem után ott kezdtem a pályámat, bontogattam a szárnyaimat. Emberileg és szakmailag is nagyon sokat tanultam, sőt magamat is jobban megismertem, ezért pedig nagyon hálás vagyok mindenkinek kezdte.


A fiatal színésznő izgalommal és nagy odaadással a hangjában mesélt a Lokál Extrának szegedi kollégáiról és a Szegedi Nemzeti Színházról, ahol négy évig játszott. Elmondta, sosem tudott elszakadni a Tisza-parti várostól, barátai és kollégái pályáját még a távolból is figyelemmel követi. Régóta álmodozom arról, hogy elutazom Szegedre. Nem lenne elég néhány nap arra, hogy mindent megnézzek és bejárjak, de a színház mellett nagyon szeretnék elmenni az Anna fürdőbe, a szabadtéri játékokra és a borfesztiválra is – folytatta. Talán kevesen tudják róla, hogy szereti és ért is a jó borokhoz, gyakori vendég a gasztrofesztiválokon.

Több mint Tilda

Erdélyi Tímea nem szereti, ha a Barátok közt volt Tildájaként emlegetik. Úgy érzi, az évek múlásával annyi minden történt vele, hogy kár felemlegetni tizenéves korában nyújtott alakítását.

Barátnők

Danis Lídiával, akivel évekig dolgoztak és éltek egy albérletben Szegeden, máig jó barátnők. Gyakran idézik fel a városban töltött éveket, mindketten ugyanazért a darabért vehették át a Dömötör-díjat is.

Titkos nász

Szente Vajkkal 2012 augusztusában házasodtak össze, de mivel mindent titokban tartottak, csak a család és a barátok voltak jelen a ceremónián.

Erdélyi Tímea mozgalmas évad elé néz: drámai előadásban, rockoperában, vígjátékban és kortárs magyar drámában is láthatják őt a színház szerelmesei. Úgy gondolom, egy színésznek folyamatosan rugalmasnak kell maradnia, minden műfajra készen kell állnia. Muszáj szellemileg, érzelmileg és fizikailag is fitten maradnia. Ha ilyen sokszínű az évad, az nagyon hálás dolog. Havi előadásaim miatt sem tudok csak úgy leugrani Szegedre.


A színésznő a Lokál Extrának arról is vallott, férjével, Szente Vajkkal hogyan telik a szerelmesek ünnepe. Nem kell dátum ahhoz, hogy odafigyeljünk egymásra, nálunk a Valentin-nap ugyanúgy telik, mint az év többi napja: munkával. Néhány nappal később már bemutatóm lesz, ahogyan Vajk is sokat dolgozik – árulta el.

Kapcsolódó Cikkek