2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld IV.kerület

Érezhetően csökkentek az újpesti albérletárak

Szeptemberben még emelkedtek, januárban már csökkenést mutattak az újpesti albérletárak. Hegyi Zsolt ingatlanszakértő szerint ez nem meglepő, hiszen jelenleg több a kiadó lakás, mint az albérletet keresők száma.

4ker_koltozes

Újpestre most kicsit olcsóbb költözni, mint a szomszédos kerületekbe

Újpest városközponthoz közel eső része elég felkapott ahhoz, hogy magasak legyenek az albérletárak. Ezen a környéken rengeteg panellakás található, amelyeket szeptemberben átlagosan 100120 ezer forintért lehetett bérbe venni.
– Mostanra az árak 10-15, de van olyan hely, ahol 20 százalékkal is csökkentek – mondta lapunknak Hegyi Zsolt ingatlanszakértő. – Ennek igen egyszerű oka van: mivel az ősszel fővárosba kerülő egyetemisták, főiskolások mostanra már találtak lakást, jelenleg nagyobb a kínálat, mint a kereslet. Vannak, akik rájöttek, akkor tudják kiadni a lakásukat, ha csökkentik az árak, de még mindig vannak olyanok, akik ragaszkodnak a magasabb összeghez. Mindent egybevéve, most olcsóbb Újpestre költözni albérletbe, mint a szomszédos kerületekbe.
Az ingatlanszakértő elmondta, mindez azt jelenti, hogy jó alkudozással, határozott fellépéssel egy 37 négyzetméteres, másfél szobás lakást havi 80, egy 50 négyzetméteres, 2 szobás panellakást pedig havi 100 ezer forint körüli összegért lehet bérbe venni.
– A kerületben találhatók régi építésű bérházak is, ahol valamivel még ennél is alacsonyabbak az árak, azaz egy 28-30 négyzetméteres garzonhoz havi 70-75 ezer forintért lehet hozzájutni. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ezek a házak nincsenek túl jó állapotban.
A kerületben egyre több az új építésű lakás, és mint Hegyi Zsolt hozzátette, az árak tekintetében ezeknél nem érezhető jelentős változás.
– Egy 50 négyzetméter körüli új építésű lakásért 120-140 ezer forintot kérnek a tulajdonosok.
Az ingatlanos elmondta, aki lakást akar bérelni, az a bérleti díjhoz kezdésnek számoljon hozzá legalább kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót, és bár a lakásokban a mindennapi élethez szükséges háztartási gépek mindenütt megtalálhatók, valószínűleg bútorokra is kell költeni.


Kapcsolódó Cikkek