EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Kecskemét

Esküvő után lakodalom az oviban

Anyakönyvvezető adott össze két óvodást Lakiteleken, az „ifjú pár” pedig ezután megtartotta a lakodalmat az óvodában.

Gyermeklakodalmassal zárták témahetüket a lakiteleki Szivárvány Óvoda Katica csoportosai. Régi szokás szerint a farsang időszaka az udvarlás, a párválasztás, a lakodalom ideje volt – meséli Romhányi Olga óvónő az lcafe.hu-nak. A legtöbb faluban a szülők választották ki gyermekeik jövendőbelijét, majd leánykérés előtt rokont, ismerőst, öregasszonyt küldtek kipuhatolni, hogy adják-e a lányt.


Az ifjú pár az óvónénivel közösen szelte fel a tortát

Az ifjú pár az óvónénivel közösen szelte fel a tortát

Óvodáskezek által készültek az esküvői meghívók, menyasszonyi ruhák, sőt még a lakodalmas fonott kalácsot is ők gyúrták és sütötték. Minden készen állt a lakodalom eljátszására, amire a szülőket is meghívták. A menüt is a gyerekek választották ki. A legtöbb szavazatot a katicások kedvenc csemegéje, a libazsíros kenyér kapta, házi bodzaszörppel. Ezt követően a koszorúslányok felöltöztették a menyasszonyt fehér ruhába, a vőfély elmondta mondókáját, a pap pedig összeadta Villőt és Tibort. – Eladó a menyasszony! – hangzott a lakodalmakból jól ismert mondat, mire az óvodások egyenként kérték fel táncra Villőt. A libazsíros, lila hagymás, paradicsomos kenyér elfogyasztása után Olgi néni segítségével Villő és Tibor felvágta az emeletes vaníliakrémes menyasszonyi tortát, amelyből a szülőknek is jutott.

A menyasszony és a koszorúslányok

A menyasszony és a koszorúslányok

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.