EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Ez a kamionos gázolta halálra a rendőrnőt – Fotó!

Elővezették a Budapest Környéki Törvényszékre szerdán délelőtt azt a román kamionsofőrt, aki még hétfő reggel halálra gázolta az M5-ös autópályán éppen igazoltató rendőrt, Menus Anikót. A bíróság időközben 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

Fotó: Mészáros Diána

A rendőrség közúti baleset okozásának gyanúja miatt vette őrizetbe a román kamionsofőrt az M5-ösön történt halálos baleset ügyében. Mint a Lokál már beszámolt róla, barátjával eljegyzésre és közös életre készült az a 23 éves rendőrnő, akit halálra gázolt a kamionos, míg az elhunyt nő kollégája súlyosan megsérült.


A baleset az M5-ös autópálya 23-as kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt. A 23 éves Menus Anikót 2015. szeptember 1-jén próbaidőre kinevezték a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság állományába járőrtársnak, őrmesteri rendfokozatba. 2016. szeptember 1-jével a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságánál járőr beosztásban véglegesítették.
Menus Anikót a Belügyminisztérium saját halottjának tekinti és posztumusz törzsőrmesterré léptette elő.
A román kamionos gyanúsítotti kihallgatásán a 24.hu értesülései szerint azt mondta, hogy a tragédia előtt éppen az utastérben matatott és ezért nem vette észre a leállósávban álló autókat és mellette a rendőröket.
Szeretné leróni kegyeletét a kamionsofőr
Dr. Farsang Andrea, a kamionsofőr ügyvédje a Lokálnak elmondta, hogy ügyfelét, T. Andrást nagyon megrázta az eset és szeretné leróni kegyeletét a rendőrnő családjának. A román állampolgárságú férfi egyébként magyar nemzetiségű, egy magyarlakta faluban lakik Erdélyben.

Kapcsolódó Cikkek