2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb

Ezt vártuk! Folytatódik a Bajnokok Ligája

Két hónapos szünet után a legjobb 16 csapat küzdelmével folytatódnak ma a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. A nyitónapon a Barcelona–PSG rangadó árnyékában játszik a Benfica a Dortmunddal.

A Parc des Princes stadionban aligha fogadja barátságos hangulat a Barcát, de a katalán szurkolóknak azért nem kell attól tartaniuk, hogy vascsövekkel támadják meg őket, mint az Alavés otthonában a hétvégén… A barátságos hangulat persze nem garantált, a vendégek szinte PSG-specialistának számítanak, 2013-ban és 2015-ben is kiejtették a párizsiakat a negyeddöntőben, s utóbbi hat mérkőzésükből csak egyet nyertek a franciák.


– Megjósolhatatlan az eredmény – nyilatkozta a goal.com-nak Ronaldinho, akinek mindkét csapat a szíve csücske, hiszen a Barcában és a PSG-ben is játszott. – Ezen a meccsen bármi megtörténhet.

Honfitársa, a PSG brazil csatára, Lucas azonban kimondta, hogy a Barca az esélyesebb, hiszen a világ egyik legjobb gárdájáról van szól. A hazaiak nem is annyira titkos fegyvere az uruguayi Edinson Cavani, aki az utóbbi hat mérkőzésén kilenc gólt szerzett.


A gigászok csatája mellett szinte eltörpül a Benfica–Dortmund meccs. A németeknek igencsak jól megy a BL-ben, a csoportkör hat meccse alatt 21 gólt szereztek, ez csúcs a BL történetében. Igaz, a statisztikát alaposan feljavította a Legiának lőtt nyolcas. Ettől függetlenül a vendégek az esélyesebbek Lisszabonban, és három év után újra bejuthatnak a legjobb nyolc közé.

A mérkőzések 20.45-kor kezdődnek, a visszavágókat március 8-án rendezik.

Barcelona, 2014. december 10.
Lionel Messi, a spanyol FC Barcelona (b) és Lucas Moura, a francia Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott mérkőzésen Barcelonában 2014. december 10-én. (MTI/EPA/Toni Albir)

Kapcsolódó Cikkek