EUR: 329,46 Ft
CHF: 299,45 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvári sikerek a színpadon

Minden páratlan évben Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban kerül sor az országos szólótáncfesztiválra. A színpadon idén két napon át léptek fel és mérték össze tudásukat a Kárpát-medence néptáncosai.

Idén 23. alkalommal rendezték meg az országos szólótáncfesztivál Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban január 13–15. között. A 200 nevezőből döntőbe jutott 70 versenyző páros és férfi szóló kategóriában mérte össze tudását az aranygyöngyös, illetve aranysarkantyús táncos címért. A táncosoknak két kötelező és egy szabadon választott táncot kellett bemutatniuk.

Szombaton este gálaműsor keretében adták át a díjakat. A versenyen a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes táncosai is képviseltették magukat – Pingiczer Katalin Aranygyöngyöt, táncos párja, Sipos Dániel pedig különdíjat kapott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.