EUR: 330,73 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Extra

Fejős Éva: Most minden Linda Zsófiról szól

Már háromhetes Linda Zsófi, Fejős Éva kislánya. A 49 éves írónő császárral hozta világra a picit, amire alapos oka volt: a baba nyaka köré tekeredett a köldökzsinór és farfekvéses volt. Éva egy percig sem félt és élete csodájának tartja, hogy magához ölelhette gyermekét.

fejos eva baba– Végig nagyon megbíztam az orvosaimban, Lintner tanár úrban és Konc tanár úrban. Nagyon figyeltek rám és nem volt kérdés, hogy a kezükbe adom magam. Sokan nem értették, hogy miért nem magánklinikán szülök. De azt gondolom, hogy Magyarországon nem ez az általános és inkább a doktoraimhoz ragaszkodtam. Az egész jó élményként marad meg bennem, annyira gyorsan megtörtént és nem volt semmi fájdalom. Másnap már úgy sétáltam, hogy csak egy kicsit feszült a hasam – kezdte a Lokál Extrának Éva, aki tervezett császárral hozta világra Linda Zsófit.
– Nem volt kérdés, hogy az orvosaimra hallgatok és a császárt választom. Az egyik oka az életkorom volt, illetve az, hogy farfekvéses volt a baba, azt pedig már csak később tudtam meg, hogy a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Szerencsére nem történt semmi baj, és egy igazi csoda volt, amikor megláttam a kis arcát. 54 centivel és 2900 grammal született. A párom végig kint várakozott, és azóta igazi boldogság vesz minket körül. Nem tudtam, mire számítsak, de a kis emberke teljesen megváltoztatott –áradozott az írónő, aki igyekszik magabiztos édesanya lenni, de gyakran megpróbálják elbizonytalanítani.
– A gyereknevelés az, ahol kapsz egy jóindulatú tanácsot, majd kicsivel később annak szöges ellentétét. Van egy belülről fakadó anyai ösztön bennem, amit szeretnék követni, de folyamatosan el akarnak bizonytalanítani. Például mindenkinek van egy ötlete, hogy miért kellene másképp szoptatnod, te meg tök bizonytalan vagy, és mindent ki is próbálsz. Persze ezzel nincs is gond, egy idő után úgyis látom majd, hogy mi a legjobb nekünk. A pici az elején egyébként nem igazán hagyott aludni, de alapvetően nagyon nyugodt baba. Most ismerkedünk egymással és rettentően élvezem ezt az időszakot – mondta az írónő, aki szabad perceiben sem pihen. Amíg alszik a baba, addig ír vagy saját magazinja szerkesztésével foglalkozik.
– Már az új regényemen dolgozom, napi pár órát mindig szánok erre. Itthonról persze ez egyáltalán nem megterhelő, de most amúgy is minden a kislányomról szól – mondta az írónő, aki korábban a Lokál Extrának elárulta: meddőségi kivizsgáláson és műtéten is átesett, hogy anya lehessen.
– Vannak, akik azt mondhatják, hogy ehhez én már öreg vagyok. Annyiban egyet kell értenem velük, hogy valóban nem a legideálisabb korban vagyok az első babához, de az igazsághoz tartozik, hogy nem halogattam a gyerekvállalást, egyszerűen így alakult. Naponta hívnak fel a barátnőim, írnak az olvasóim azzal kapcsolatban, hogy mennyi erőt adok nekik. És nemcsak azt, reményt is! Sokkal több nő szeretne a negyvenes éveiben babát, mint azt bárki gondolná…


Fejős Éva fotó: Csibi Szilvia

Fejős Éva fotó: Csibi Szilvia

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.