2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Zalaegerszeg

Figyeljünk a hölgyekre!

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány 2014 decemberében alakult, előtte – 2009 óta – klubként működött. Az alapítvány fontosnak tartotta, hogy szakértőkkel karöltve nyújtson segítséget az endometriózissal és egyéb női betegséggel küzdő nők számára. 

Mindhárom alapítónál (Salamon Adrienn, Kocsi Gabriella és Forró Csilla) évekkel ezelőtt endometriózist diagnosztizáltak, így a személyes tapasztalat a kezdetektől fogva meghatározta mind az alaptevékenységet, mind az egyes programokat és kezdeményezéseket. Adrienn pedig azóta már boldog édesanya!


– Az alapítvány számos szakértővel működik együtt, és programokat, rendezvényeket szervez, ismeretterjesztő előadásokat tart, mellyel kiemelt célja, hogy tájékoztatást és segítséget nyújtson a női egészséggel kapcsolatban kihívásokkal szembenéző nőknek – mondta el a Lokál Extrának Salamon Adrienn. – Tavaly Pécsett indult el az első klubeseményünk, ettől az évtől viszont szerettünk volna Zalaegerszeghez is kapcsolódni, leginkább azért, mert  itt születtem.

Együtt egy célért Fotó: Inhof András

Együtt egy célért
Fotó: Inhof András

Fontossá vált számára az, hogy a helyiek is tájékozódni tudjanak, időben diagnosztizálják őket. Az említett okok miatt két hete indult el Zalaegerszegen a Női Egészségért Klub, Balaicz Zoltánné, Edittel alakítják ki a programokat, valamint csatlakozott a klub az XI. európai méhnyakrák-megelőzési héthez. Január 24-én és 25-én gyöngyből karkötőket készítettek a klubtagok,  saját magukért és azoknak, akik fontosak számukra, édesanyáknak, barátnőiknek, lányaiknak, testvéreiknek, nőtársaiknak, ezzel is felhívták a figyelmet arra, vigyázzanak az egészségükre, figyeljenek oda önmagukra. Az elkészült ékszereket az onkológiai osztálynak adták át 26-án, lélektámogatásul, jelzésértékként, az ott ápolt hölgyek részére . Kampányuk fontos része a „Férfiak a nőkért” külön kis kampány, amelynek során a férfiak figyelmét  hívták fel arra, hogy figyeljenek a hölgyekre. Hiszen évente csak egyszer kell elmenni szűrésre és megelőzhető a baj! A folytatásban a női egészséggel kapcsolatos előadás-sorozatot indítanak Zalaegerszegen, és kapcsolódni szeretnének több országos megmozduláshoz. Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymásra! – tanácsolja a klubalapító.


 A NŐ édes melegség, puha álom,

ölelő karok egy csendes délutánon…

A NŐ örök! Örök a léte!

Mit érne a férfi, ha a NŐ nem élne?

(Havasrétiné Méri Judit:  Mi a nő? – részlet)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.