2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld Szekszárd

Foglalkoztatási stratégiát fogadtak el Tolnában

Elfogadták az együttműködésben részt vevő szervezetek Szekszárdon az elmúlt héten a Tolna megyei foglakoztatási paktum stratégiáját. Az európai uniós programra 1,255 milliárd forint áll rendelkezésre.

A paktum, amelyet a megyei önkormányzat, a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft. és a Kék Madár Alapítvány konzorciumban valósít meg, a munkaerőpiacon nehezen boldoguló embereket segíti. A kiadott sajtóközlemény szerint a stratégia megalkotásakor felmérték a vállalati szféra és az álláskeresők igényeit; konzultáltak több gazdasági szereplővel, a megyei kamarákkal, a szakképzési centrummal és a kormányhivatal szervezeteivel.


A kutatások alátámasztották, hogy a megyei munkaerőigény jelentősen meghaladja a nyilvántartásban szereplő álláskeresők számát. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az álláskeresők között nagy az alacsony iskolai végzettségűek és a közfoglalkoztatottak aránya – adta hírül a távirati iroda.

A megyei önkormányzat adatai szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával idén kezdődő ötéves programba 1051 embert vonnak be és 2021-ig 459-en jutnak álláshoz.

Kapcsolódó Cikkek