EUR: 329,52 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Ingyencirkuszt csinálnak Gyurcsányék

Tovább folyik az ingyencirkusz a baloldali pártok és Gyurcsány Ferenc között azután, hogy a DK elnöke az ellene szőtt összeesküvésről beszélt. A rengetek egymásnak ellentmondó nyilatkozatot gyűjtötte csokorba a Lokál.

Előzmények:

  1. Gyurcsány hétvégi beszédében azt mondta: az MSZP, a Párbeszéd, Botka László (MSZP) és egy önjelölt királycsináló a háta mögött szervezkedik.
  2. Gréczy Zsolt (DK) szerint a „királycsináló” Lengyel László politológus, a Pénzügykutató Zrt. vezetője.
  3. Lengyel László tagadta a vádakat.
  4. Kiderült, hogy Hadházy Ákos (LMP) is részt vett a megbeszélésen.

Lengyel László (politológus): ƒ„Amit Gyurcsány állít, az nem létezik. Nem volt egyeztetés. Gyurcsánynak az a szerencsétlensége, hogy 2006-ban megfogadtam, soha nem ülök le vele. Nem tekintem olyan embernek, akivel leüljek.” (HírTV)


Gréczy Zsolt /Fotó: MTI – Kovács Attila

Gyurcsány Ferenc (DK): „Lengyel meghívta magához EP-képviselőnket, Niedermüller Pétert, azt kérve, hogy erről mi ne tudjunk. (…) Azt gondolom, hogy lesz megállapodás a végén, az egyéni körzetekben meg fogunk állapodni. Hogy lesz-e közös lista vagy nem? Meglátjuk.” (HírTV)

Gyurcsány Ferenc /Fotó: Mészáros Diána

Gréczy Zsolt (DK): „Ha ugyanaz lenne a célunk, az Orbán-kormány leváltása, akkor együtt tudnánk működni. (TV2)


Gréczy Zsolt /Fotó: MTI – Krizsán Csaba

Szigetvári Viktor (Együtt): „Lengyel László is szervezett egy beszélgetést, amelyen több ellenzéki politikus is jelen volt, de ezen nem volt szó a DK kiközösítéséről.” (hvg.hu)

Hadházy Ákos (LMP): „Fontosnak tartom, hogy ellenzéki pártok szóba álljanak egymással. Azért vettem részt a megbeszélésen, hogy újra világossá tegyem: csak úgy nyerhet az ellenzék, ha garanciá­kat ad arra, hogy nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi kormányokhoz képest is új irányt tud mutatni.”  (Origo)

Fotó: Csudai Sándor


Szél Bernadett
(LMP): „Összeesküvésekre nem járunk, de attól még nem dől össze a világ, ha beszélünk egymással. Hadházy Ákos vesszőparipája a külhoni magyarok szavazatának ügye, minden bizonnyal ezt képviselte Lengyel Lászlónál is.” (ATV)

Fotó: Csudai Sándor

Schmuck Erzsébet (LMP): „Nem tudtam arról, hogy rész vesz az egyeztetésen Hadházy. Meghívták, és ő úgy gondolta, beszélgetni mindenkivel és mindenhol lehet.” (MTI)

Kapcsolódó Cikkek